19
Mayıs
2024
Pazar
KÖRFEZ - KOCAELİ

Başarının yolu yılmadan çalışmak

Zirve Dershanesi Müdürü Zihni Öztürk, başarının yolu, yılmadan usanmadan çalışmaktan geçtiğini belirterek, öğrencilere sabırlı olmasını söyledi.

Öztür, "Elbette, öğrencilerin amacı, derslerden başarılı olmak, hayata iyi hazırlanmaktır. Amaçlarına ulaşabilmek için insanlar çeşitli engellerle, zorluklarla karşılaşabilirler. Hayatın akışı içerisinde bunun olması normaldir.Herhangi bir ders konusunu iyi takip edip anlayan öğrenci, o dersle ilgili testlerde, yazılılarda başarılı olur. Yüksek puan alır. Alacağı bu yüksek puan o öğrencinin kendine güvenini artırır. Doğru yaptığını ve başardığını anlayan ve bunu gören insan, cesur olur, mutlu olur. Dürüst ve doğru olanı yapan kişi hayatı iyi anlar. Olayların nedenlerini doğru algılar ve böylece ruhen huzurlu olduğu gibi bedenen de sağlıklı olur. Tabi ki başarmak, mutlu olmak, hedefe varmak insan hayatının zirvesidir, doruğudur. Zirveye varabilmek için emek lâzım, ter dökmek lâzım, zorluklarla mücadele lâzım, pes etmemek lâzım."dedi.

Dershanemizin adına yakışır bir çalışma programı ve iş disiplini uygulayarak öğrencilerimizi, ZİRVE'ye ulaştırma gayreti için tıklarını da belirten Öztürk, " Başarıya ulaşmanın yolları konusunda sizlerle bir hatıramı paylaşayım. Askerdim. Ankara Mamak Askerî dağlık arazide 7 km'lik bir koşu eğitimi vardı. Asker elbisesi, bot, dört buçuk kilo ağırlığında eğitim silahı ve sırt çantası. Bu yüklerle birlikte sıcak bir Mayıs gününde, engebeli, inişli, yokuşlu arazide durmadan yedi kilometre koşu. Tabi ki, koşuyu tamamladık. Koşu bitiş yerinde susuzluktan yorgunluktan ağzımız kurumuş, dudaklarımız patlayacak duruma gelmişti. Herkes uygun bir yere kendini atmaya çalıştı.-Komutan : "Asıl görev bundan sonra başlar" dedi. Bu söz görünüşte biraz katıca, sıkıntı verici olsa da benim çok hoşuma gitti. Çünkü kendinle birlikte başkalarının da hayatını kurtaracak ya da yakabilecek bir son hamle yapman gerekecek. O son hamleyi yapıp başarı kazanıp zirveye çıkabilirsin. Bu zorluklardan sonra da mutlu bir hayat yaşamayı hak etmiş olursun."dedi

ajansexpress-körfez
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 16:49:26
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 16:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuğçe ersin IP: 81.215.80.xxx Tarih : 7.03.2009 17:40:56

bence birazdaha açabilirdiniz çalışmaya falan vurgulanabilirdi ama bir öğrenci için gerekli bilgiler...