27
Mayıs
2024
Pazertesi
KÖRFEZ - KOCAELİ

CHP, işsiz gençlerin elinden tutacak

CHP Körfez Belediye Başkan adayı Salih Recep Şirin, kahvelerde karşılaştığı işsiz gençleri gördükçe içinin sızladığını söyleyerek, “Kuracağımız iş bulma bankası ile işsiz gençlerimizi kurtaracağız” dedi.

Belediye ve il genel meclis seçimlerinin yoğunluğu içerisinde olmasına rağmen vatandaşları unutmayan Körfez Belediye Başkan adayı Salih Recep Şirin, özellikle kahvelere uğrayarak işsiz gençlerin dertlerini dinliyor.

Geçmiş yıllarda yaşlı vatandaşların mekanı olan kahvehanelerde şimdilerde gençlerin çoğalmasını üzülerek takip ettiğini belirten Salih Şirin, ülkenin ne kadar çıkmaz bir dar boğazda olduğunu belirtti. Şirin, “Körfez’de eskiye nazaran artan işsizlik sorunu ve beraberinde getirdiği olumsuzlukları hep beraber görüyoruz. Oğullarımız işsiz ve artık kahvelerde zaman geçirmek zorunda kalıyorlar. Buna dur demenin bir zamanı geldiyse, o zaman bu zamandır” dedi.

GENÇLER ŞİRİN’İ DESTEKLİYOR

CHP Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Sefa Sirmen ile birlikte işsizlik konusunda uygulamak istedikleri en büyük projelerden birinin ‘İş Bulma Bankası’ olduğunu sözlerine ekleyen Salih Şirin, “Sefa beyle beraber uygulamak istediğimiz projelerden biri de ‘İş Bulma Bankası’. Göreve geldiğimizde Körfez’de sanayi kurumundaki eksik kadrolar için bölgemizden işçi temini yapılacak. Hereke Sümerbank ve halı dokuma ele alınacak, çalışır duruma getirilerek iş istihdamı sağlanacak. Tekstil atölyeleri kurulması için görüşmeler yapılacak, evde oturan kızlarımıza da iş imkanı sağlanacak. Küçük oto sanayi de ele alınacak, mevcudun dışında gerçek ihtiyaç sahibi esnafın dükkan sahibi olması sağlanacak” dedi. Salih Şirin’in gezdiği kahvelerdeki gençlerde Şirin ve Sirmen’e güvenlerinin sonsuz olduğunu belirtti. İş Bulma Bankası’nın kurulmasının bölgeye canlılık getireceğini ve kahvelerden kurtulacakları için sevinen gençler Şirin’i destekledi.
 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 00:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?