22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÖRFEZ - KOCAELİ

Kocaeli:Körfez Kaymakamı eylem yapanları suçladı

Yarımca sahilinde 3 Aralık Çarşamba günü saat 16.30 sıralarında meydana yangın ve 6 Aralık Cumartesi günü yapılan eylemler Körfez Kaymakamlığı'nda düzenlenen toplantıda değerlendirildi. 
Körfez Kaymakamı Ruhi Kulan'ın başkanlık ettiği toplantıya; Körfez Belediye Başkanı Erhan Yenilmez, Sivil Savunma Müdürü Kasım Eser, İlçe Emniyet Müdürü Nedret Argun, Sağlık Grup Başkanı Dr. Bülent Bulca, Milangaz yetkilisi İlhan Şenöz, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Evyap, İZGAZ, Körfez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ve soruları yanıtlayan Kaymakam Ruhi Kulan ile Körfez Belediye Başkanı Erhan Yenilmez sözkonusu bölgede halkı tedirgin edecek bir sorun olmadığını vurguladılar. 
 
Kaymakam Ruhi Kulan yaptığı açıklamada, "Yarımca sahilinde yapılan incelemede çıkan yangının yüzde 98 metan gazı olduğu tespit edilmiştir. İZGAZ tarafından gaz ölçümleri sürekli olarak yapılıp, rapor halinde Kaymakamlığımıza bildirilmiştir. Ayrıca Kocaeli Üniversitesi, TÜBİTAK, Gebze Teknoloji Enstitüsü'nden görüşler alınarak projeler hazırlanmıştır. Halkımızın huzurlu ve sağlıklı olabilmesi için tedbirler alınmaktadır. 6 Aralık Cumartesi günü yapılan eylem izinsiz gösteridir. Bugüne kadar halkın duygusal yönü göz önünde bulundurularak her hangi bir işlem yapılmamış. Ancak biz son yapılan eylemden sonra suç duyurusunda bulunduk. Bundan sonra da bu tür eylemlere izin vermeyeceğiz" dedi.
 
.
Cemal Açıkgöz
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2003 Cuma 00:00:22
Güncelleme :10 Ağustos 2004 Salı 12:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?