24
Mayıs
2024
Cuma
KÖRFEZ - KOCAELİ

Körfez'de 'hat' tartışması

Körfez'de faaliyet gösteren 108 ve 102 No’lu İlimtepe-Körfez hattında çalışan şoförler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) 10 No’lu Yarımca-İzmit minibüslerinin de İlimtepe’den yolcu almasına izin veren kararına minibüsleriyle UKOME binası önüne gelerek karşı çıktı.

UKOME’nin aldığı karar doğrultusunda 10 No’lu Yarımca-İzmit minibüslerinin İlimtepe bölgesinden yolcu almaya başlaması, güzergahta çalışan 108 ve 102 No’lu hatlarda çalışan minibüsçüleri kızdırdı. İki hat minibüsçüleri Kocaeli Fuarı içerisinde bulunan UKOME binası önünde biraraya geldi. Yetkililerle görüşme yapamayan minibüs şoförleri daha sonra binanın güvenliğine araçlarının anahtarlarını bıraktı. Yetkililerle görüşmek için bina önünde bekleyen minibüs şoförleri, güzergahlarında başka minibüslerin yolcu almasına karşı çıktıklarını ve UKOME’nin bu konuyu çözmesi gerektiğini ifade etti.

Minibüsçülerin bina önünden gitmemesi üzerine devreye Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri girerek, 108 No’lu hat başkanı Sebahattin Atala ve 102 No’lu hat başkanı Mehmet Ak’ı UKOME yetkilileriyle görüştürdü. Yaklaşık 45 dakika süren görüşme sırasında dışarıda bekleyen minibüsçüler, aldıkları simitleri yiyerek toplantının bitmesini bekledi. Toplantıdan hiçbir karar çıkmaması üzerine, emniyet yetkilileri şoförlerden araçlarını bina önünden çekmelerini ve bölgelerine geri dönmelerini, aksi halde araçlarının bağlanacağını ve gözaltına alınacaklarını söyledi.

Bunun üzerine 108 No’lu hat minibüsçüleri, araçlarının bağlanmasını ve gözaltına alınmalarını isteyerek emniyet aracına bindi. Toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefetten dolayı gözaltına alınan şoförler araca binerken, "Suçsuz yere emniyete gidiyoruz" şeklinde bağırdı. 102 No’lu minibüs şoförleri ise araçlarını bina önünden çekerek, hatlarına geri döndü.

Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahalesi olmadan polis aracına binen minibüsçülerden Mehmet Demirci, araçtan inerek suçsuz olduklarını söyledi. Bunun üzerine polisle kısa süre tartışan Demirci, daha sonra tekrar polis aracına bindi. Araçları bağlanan minibüs şoförleri Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 16:05:12
Güncelleme :14 Kasım 2005 Pazartesi 11:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tefik ak IP: 85.107.96.xxx Tarih : 2.05.2006 18:17:42
öncelikle şunu belirtmek istiyorum 102 ve 108 nolu hatlar orda 20 seneden beri yaşamaktadırlar oranın taşıma işini onların hakıdır bence yarımca-izmit hatının yaptığı bnce doğru bişi deil ortada haksızlık var bu ülke demokrasi ülkesi böyle bir haksızlık olmaması gerekiyo yetkililere duyrulur