18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÖRFEZ - KOCAELİ

Prefabrikzedeler açlık grevine başladı

Kocaeli’nin Körfez İlçesi’nde bulunan Yeniköy Prefabrikleri’nin boşaltılması kararı alınınca prefabriklerde oturan vatandaşlar açlık grevi başlattı.

5 yıldır prefabriklerde yaşam süren depremzedeler, boşaltılma kararının ardından harekete geçerek açlık eylemi başlattı.

İl genelinde toplam 2 bin prefabriğin bulunduğunu belirten Kocaeli Afetzedeler ve Deprem Mağdurları Derneği Başkanı Mecit Bilen, depremzedelerin haklarını korumak için açlık grevi başlattığını söyledi. Yeniköy’de kurulu bulunan prefabrikler bölgesinde davul zurna eşliğinde açlık grevine başlayan prefabrikzedeler, yetkilileri göreve çağırarak eylemin süreceğini açıkladı. Toplam 50 kişinin kefen giyerek başladığı grevde Dernek Başkanı Bilen, "Bizi haklı mücadelemizde son noktaya getirdiler. Elimizde mahkeme kararı olmasına rağmen 15 gün içinde prefabrikleri boşaltmamızı istiyorlar. Burada mağdur olan insanlar kiralık evin altından nasıl kalkacak? Geçinmekte zorlanan insanlarımızı sefalete sürükleyen zihniyet karşısında harekete geçtik. 50 arkadaşımızla birlikte açlık grevine başladık. Yetkililer açıklama yapıp kararı durdurana kadar eyleme son vermeyeceğiz" diye konuştu.

Prefabrikler bölgesinde 5 yıldır oturan Periza Coşkun isimli bayan ise karşılaştıkları durum karşısında utandıklarını belirterek, "Biz isteyerek mi burada sefalet çekiyoruz? Maddi durumumuz imkan tanısa neden daha iyi yerlere gitmeyelim? Uzun zamandır bizi prefabriklerden çıkartmak için ellerinden geleni yapıyorlar. İnsanlığımızdan utanır olduk. Son çare olarakta kefen giyerek eyleme başladık. Burada ölmekte yaşamakta aynı şey" şeklinde tepki gösterdi.

Davul zurna eşliğinde açlık grevine start veren prefabrikzedeler boşaltma kararının durdurulmasıyla birlikte eyleme son vereceklerini açıkladı.

iha-körfez
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2004 Cumartesi 14:19:30
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 16:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emrecan bilen IP: 88.232.74.xxx Tarih : 5.06.2008 18:02:11

benim babamda bir depremzede maduru olarak yaşanan sıkıntıları zorlukları tahmin edebiliyorum.Ben 10 yaşındayım.Depremi hatırlamıyorum ama babamın anlattıklarından biliyorum.Allah bidaha böyle bir felaketi hiç bir bölgeye ve insanlığa yaşatmasın.Size kolaylıklar diliyorum Antalyadan Saygılar Sunuyorum.Devletimizin siz ve sizin gibi mağdurlara el atmasını temenni ediyorum. EmReCaN BİLEN Antalya