19
Mayıs
2024
Pazar
ADAPAZARI - SAKARYA

60 çiftin nikah heyecanı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, 60 çiftin törenle resmi nikahları kıyıldı.

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen toplu nikah töreni Adapazarı Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

Törene Sakarya Valisi Hüseyin Atak'ın eşi Menşure Atak, Adapazarı Belediye Başkan Vekili Ertuğrul Erdem, CHP İl Başkanı Vahit Serbest, protokol üyeleri, davetliler ve evlenecek çiftler katıldı.

Bir konuşma yapan Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, kadınlara seslenerek, "Bundan böyle kadınlarımız resmi nikahları olmadan evlilik yapmasın. Burada sıkıntı çeken kadınlar ve çocukları olmaktadır. Türk toplumu olarak aile bütünlüğümüz çok önemli. Bu nedenle aile olmanın bütün gereklerini yerine getirmek zorundayız" dedi.

Konuşmaların ardından resmi nikah yaptırmak için başvuruda bulunan 130 çiftten 60 çiftin nikahları sırayla kıyıldı. Evlenecek çiftlerin heyecanları yüzlerine yansırken, çiftlerin nikah şahitliklerini Sakarya Valisi Hüseyin Atak'ın eşi Menşure Atak, Adapazarı Belediye Başkan Vekili Ertuğrul Erdem, CHP İl Başkanı Vahit Serbest ile protokol üyeleri yaptı.

Evlenen çiftler arasında yeni doğmuş bebekleri olan çocuklu aileler ile ikinci baharını yaşayan çiftler de vardı. Nikahı kıyılacak çift sayısının fazla olması nedeniyle 6 çiftin nikahının kıyılmasının ardından diğer çiftlerin nikahları topluca kıyıldı. Özel nedenlerle törene katılamayan diğer çiftlerin resmi nikahlarının daha sonra kıyılacağı bildirildi.

Nikahları kıyılan çiftlerin çok heyecanlı oldukları görüldü, evlenmek için askerdeki birliğinden izin alanlar, boşandıktan sonra ikinci baharını yaşayanlar ile yeni çocukları dünyaya geldikten sonra nikah masasına oturan çiftler oldu.
Askerlik görevini yaptığı Diyarbakır'dan evlenmek için izin alan Erhan Ustabaşı (21), askere gitmeden önce kaçırdığı Elif Ustabaşı (18) ile resmi nikah yapıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Eşinden boşandıktan sonra ikinci baharını yaşayan Yaşar Karslı (53) ve Sündüz Karslı (31) da yeni dünyaya gelen 20 günlük bebekleri ile nikah masasına oturdu.
Başka ikinci baharını yaşayan diğer bir çift Erdal Akduman (51), Selma Gümüş (39) çifti olurken, çiftin çok heyecanlı oldukları gözlerden kaçmadı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 18:48:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?