19
Mayıs
2024
Pazar
ADAPAZARI - SAKARYA

Adapazarı Belediye Başkanı Duran, projelerini anlattı

Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Adapazarı için gerçekleştirecekleri projeleri anlattı.

Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri ve Belediye Meclisi üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi. 10 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yürüttükten sonra partisinden yeniden aday adayı olan Duran, Adapazarı’nın modern bir şehir olabilmesi için hazırladığı 5 yıllık projeleri anlattı. Başkan Duran, dev projelerini tek tek görüntülü olarak tanıtırken, yeniden seçilmese bile projelerin belediyenin projeleri olduğunu ve herkesle paylaşabileceğini söyledi.

Başkan Duran ve ekibi tarafından hazırlanan ve ’Değişimin Lider Kenti Adapazarı Projeleri’ olarak nitelendirilen çalışmalar şunlar:
Gar Meydanı Projesi, Vilayet Meydanı Projesi, Orman Park Projesi, Zirai Donatım Kentsel Park Projesi, Sakarya Nehir Boyu Bölgesel Merkez ve Rekreasyon Alanı Projesi, Sapanca Gölü ve Çark Suyu Çevre Düzenleme Projesi, Yeni Hal Projesi, Eski Hal Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bölgesel Otomobil Pazarı Merkezi Projesi, Katı Atık Depolama Projesi, Poyrazlar Gölü Turizm Merkezi Projesi, Sakarya’daki Kaybolmak Üzere Olan Tarihi Eserlerin Restorasyonu ve Kente Geri Kazandırılması Projesi, Uluslararası TIR Kamyon Parkı ve Terminal alanı Projesi, Yeni Yerleşim Bölgesi Hafif Raylı Sistemi Projesi, Adapazarı Merkezi Nostalji Tramvay Projesi, Yeni Yerleşim Bölgesi Kaynarca Yolu Bağlantı Yolu Projesi, D-100 Karayolu ve Serdivan Üzerinden Yeni Yerleşim Bölgesi Ana Bağlantı Yolu Projesi, Kent İçi Trafiğini Düzenleyecek Yeni Kavşak Projesi, Afet Eğitim ve Koordinasyon Merkezi Projesi, Deprem Sonrası Ortaya Çıkan Konut Açığının Karşılanması ve Orta Hasarlı Bina Sorununun Çözümüne Yönelik Proje Önerileri, Engelli Bireylere Yönelik Rehabilitasyon ve Meslek Edindirme Merkezi Projesi, Sokak Çocukları Rehabilitasyon Merkezi Projesi, Kadın Sığınmaevi Projesi, Sakarya Örnek Köy Projesi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Projesi, Katılımcı Belediyecilik Projesi, Belediye ve Kent Bilgileri Sistemi Projesi.

Başkan Duran, ’Değişimin Lider Kenti Adapazarı’nın Yeni Yüzü Yeni Projeleri’ adını verdiği dev projelerin 5 yıllık projeler olduğunu ifade ederek, yeni projelerle Adapazarı’nın modern bir şehir olacağını söyledi. Basın mensuplarının soruları üzerine Başkan Duran, borçları olduğunu ifade ederek, "Biz borçları halkımız çamurdan kurtulsun, pis hava solumasın, modern bir şehirde yaşasın diye yaptık. Bizim sadece devlete borcumuz var. İşçiye, esnafa, sigorta ve vergi borcumuz yok. Bizim devlete borcumuz var. Kimse borçlar üzerine siyaset yapmaya kalkmasın. Adapazarı için proje üretsin" dedi.

ADAPAZARI-(İHA)
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2004 Cuma 00:00:11
Güncelleme :11 Ocak 2004 Pazar 17:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?