19
Mayıs
2024
Pazar
ADAPAZARI - SAKARYA

Adapazarı'nda isale hattı patladı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, şehre su taşıyan ana isale hattı patladı. Borudan fışkıran su ve sürüklediği çamur birikintisi, bir yurdun bahçe duvarını yıktı. 

Dün gece Sapanca Gölü'nden Adapazarı'na içme suyu taşıyan bin 200 milimetre çapındaki ana boru hattı, bilinmeyen bir nedenle delindi. Oluşan su ve basınç, ana boru hattı yanından geçen 700 milimetre çapındaki borunun da delinmesine yol açtı. Fışkıran su ve sürüklediği çamur birikintisi, bir öğrenci yurdunun bahçe duvarını yıktı. Su ve çamur nedeniyle Beşköprü kavşağındaki araçlar yolda mahsur kaldı. 

Otomobil sürücüsü Sami Türk, kavşakta ışıklardan karşıya geçmek isterken su birikintisine daldığını belirterek, ''Işıklardan karşıya geçmek isterken birden su birikintisine daldık. Otomobilin batacağını anladım ve geri gitmek istedim. Fakat dalgalar otomobili orta refüje sürükledi. İş yerinden arkadaşları çağırdım. Kamyonetle arabayı çıkardık. Yaklaşık 1,5 saattir mahsur kaldık. Araç koltukların üzerine kadar suyla doldu. Otomobilin sadece üstü gözüküyordu. Çekici çağırarak otomobili çıkardık'' dedi. 

Erkek öğrenci yurdunda kalan Uğur Ayvaz da su sesi duyunca bahçeye çıktıklarını ifade ederek yukarıdaki ana boru hattından gelen suyun yurdun kapısını zorladığını söyledi. Uğur Ayvaz, bahçe duvarının yıkılması sırasında yoldan geçen kimse olmamasının bir faciayı önlediğini anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 12:33:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?