18
Mayıs
2024
Cumartesi
ADAPAZARI - SAKARYA

Adapazarı'nda olaylı yıkım: 10 gözaltı

Adapazarı'nda Çark Deresi'nin kenarında bulunan 13 deri fabrikası, bugün geniş güvenlik önlemleri altında yıkıldı. Yıkım sırasında işyeri sahipleri zaman zaman taşkınlık yaparken, polis 10 kişiyi gözaltına aldı.

Adapazarı merkezinde Çark Deresi'nin kenarında bulunan ve dereyi kirlettikleri gerekçesi ile Adapazarı Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım kararı verilen 13 deri fabrikası, geniş güvenlik önlemleri altında yıkıldı. Deri fabrikalarının boşaltılması için tanınan 1 haftalık sürenin dolması ile harekete geçen yıkım ekipleri, çok sayıda polis eşliğinde fabrikaların bulunduğu bölgeye gitti. İş makinelerinin çalışmaya başlaması ile birlikte fabrika sahipleri, yıkıma engel olmak istedi. Görevliler ile aralarında arbede yaşanan fabrika sahiplerinden 10 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

İşyeri sahipleri gözyaşlarına hakim olamazken, Sabahat Sepici (70) isimli fabrika sahibi kadın ise baygınlık geçirdi. Sepici, "Bizi 60 yıllık yerimizden çıkarıyorlar. Şimdi nerede çalışacağız. Belediyenin bize yer göstermesini istiyoruz" dedi. Yaşlı kadını polisler güçlükle sakinleştirdi. Ekipler ise, 13 fabrikayı kısa sürede yıkarak yerle bir etti.

iha-sakarya
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2004 Perşembe 16:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?