31
Mayıs
2024
Cuma
ADAPAZARI - SAKARYA

Atık yağlar toplanıyor

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından 2007 yılında 7 bin 227 kg atık yağ toplandığı bildirildi. 

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, teknik ekiplerce 2007 yılında 7 bin 227 kg atık motor yağı toplandı. Toplanan atık yağlar, Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği, bakanlığın lisans verdiği yakma tesislerine götürülmek üzere Petder firmasına teslim edildi. Ayrıca Adasu Genel Müdürlüğü, Adapazarı Merkez Belediyesi, Erenler Belediyesi, Serdivan Belediyesi, Arifiye Belediyesi de bünyelerinde oluşan motor atık yağlarını, Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonu çerçevesinde Petder firmasına teslim etti. 

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkilileri, "Yaptıkları iş gereği ellerinde benzinli, dizel motor, şanzıman, diferansiyel, antifriz, gres, diğer özel taşıt yağları ile tüm kullanılmış taşıt yağları ve endüstriyel yağ bulunanlar, bunları her ne sebeple olursa olsun gelir elde edilmesi amacıyla kullanamayacaklar. Ayrıca hava kirliliğine sebebiyet verdiği için kesinlikle bu tür yağlar yakılmayacaktır. Ayrıca su, toprak gibi alıcı ortamlara doğrudan verilmeyecek, kanalizasyona boşaltılmayacaktır. Bu tarz atık yağları oluşan kişi veya kuruluşların, çevreyle uyumlu yönetimin sağlanması amacıyla atık yağlarını lisans almış taşıyıcılar vasıtasıyla lisanslı bertaraf tesislerine göndermesi gerekmektedir. Büyükşehir Belediyemizin teknik elemanları ve Çevre Zabıtası tarafından yapılan denetimlerde bu hususlara uymayan iş yerleri hakkında 2872 sayılı Çevre Kanununa göre yasal işlem yapılacaktır” dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 18:08:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?