20
Mayıs
2024
Pazertesi
ADAPAZARI - SAKARYA

ATSO'da gergin toplantı

ATSO Meclis Başkanı Birol Öner, devamsızlık yapan 14 kişinin üyeliklerinin düşürülmesi konusunda yönetim kurulunun meclis başkanı olarak kendisinden görüş almadığını belirterek, "14 arkadaşımızın gazetelere fotoğrafları basılarak, meclis üyeliklerinin düşmesi hiç de hoş olmadı" dedi. 

Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclisi, bugün olağanüstü toplanarak, yönetim kurulu tarafından hazırlanan 31 olan meslek grubu sayısının 29'e düşürülmesini öngören çalışmasını ele aldı. Meclis Başkanı Birol Öner'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda meslek grubu sayısının düşürülmek istenmesi tepkilere neden oldu. Toplantıda ilk konuşan Meclis Başkanı Birol Öner, 14 mesli üyesinin devamsızlık nedeniyle düşürüldüğünü ifade ederek, "Bu işlemler yapılırken yönetim kurulu meclis başkanı olarak benden hiçbir şekilde görüş almamıştır. Yöneticiler, problemleri büyütmekle değil çözmekle sorumludurlar. Ben burada devamsızlık yapan arkadaşları hiçbir şekilde savunmuyorum. Bu konudaki hassasiyetimi burada defalarca paylaştım. Fakat 14 arkadaşımızın gazetelere fotoğrafları basılarak, meclis üyeliklerinin düşmesi hiç de hoş olmadı. Ticaret ve Sanayi Odası'na hiç de yakışmadı. 84 yıllık oda tarihinde olmamış bir olayı, böyle paldır-küldür kişileri rencide ederek yapmak tüccarlığa yakışmaz" dedi. 

ATSO Başkanı Erol Öztürk ise, "Meclis başkanımızın ifade etmiş olduğu yönetim kurulu kararı yasa gereği olmuştur. Bizim hiçbir müdahalemiz olmamıştır. Yapılması gereken şey bunu idareye bildirmekti, idare de kendisine düşen görevi yaptı. Şikayeti dikkate almasaydık, yönetim kurulunun görevini yapmadığı ortaya çıkardı. O zaman biz görevimizi yapmamış sayılırdık. Kimseye saygısızlık yapılmadı" diye konuştu. 

Ardından 31 olan meslek grubu sayısının 29'e düşürülmesini öngören NACE Kodlama Sistemi ele alındı. Çalışma hakkında bilgi veren Erol Öztürk, NACE Kodlama Sistemi'nin AB süreci çerçevesinde yapıldığını belirterek, "Dünya değişiyor. Değişime ayak uydurmalıyız" dedi. Bazı meclis üyeleri ise NACE Kodlama Sistemi konusunda bilgilendirilmediklerini ifade ederek, yönetim kurulunu eleştirdi. Meclis Melih Uyar'ın NACE Kodlama Sistemi oylamasının gizli oylamayla yapılmasını öngören dilekçesi, usül tartışmalarına neden oldu. Teklife tepki gösteren Erol Öztürk ile Meclis Başkanı Birol Öner arasında polemik yaşandı. NACE Kodlama Sistemi'nin gizli oylamayla kabul edilmesine ilişkin meclis üyelerinin çoğunluğu tarafından reddedildi. Ardından NACE Kodlama Sistemi'nin grupları tek tek oylamaya sunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 21:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?