28
Mayıs
2024
Salı
ADAPAZARI - SAKARYA

Bakan Pepe Adapazarı'nda

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, orman yangınlarına karşı daha etkin ve hızlı bir müdahale sistemi oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, bu amaç doğrultusunda 20 helikopter alımı için girişimlere başladıklarını söyledi. 

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Adapazarı'nda TRT Genel Müdür Müşaviri Mehmet Alkaş'ın oğlu Selçuk Alkaş'ın nikah törenine katıldı. Burada bir gazetecinin, ''Orman yangınlarıyla mücadelede mevcut araç sayımız yeterli midir?'' sorusu üzerine Bakan Pepe, ülke çapında orman yangınlarına karşı tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. 

Bakanlık bünyesindeki 40 kadar uçak ve helikopterle orman yangınlarına müdahale ettiklerini belirten Pepe, bu sayıyı arttırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini bildirerek, "Helikopter, uçak ve diğer söndürme ekiplerimiz açısından hazırlıklarımız tamam. Şu an Türk Hava Kurumu'ndan ve Türk Hava Kuvvetleri'nden kiraladığımız uçaklarla, yine dışardan kiralamış olduğumuz 17 tane helikopter ve bize ait 6 tane helikopterle ve takribi 40 kadar uçak ve helikopterimiz var. Bunun neticelerini alıyoruz. Tabii ki önemli olan sadece bunlar değil. Bu birimlerde çalışan arkadaşlarımız son derece fedakar bir şekilde görevlerini yerine getiriyorlar. Keşif yapan uçaklarımız ve gözleme yapan kulelerimiz var. Elimizdeki tüm teknik imkanları kullanıyoruz.Yine de araç alımını sürdürmek istiyoruz. 20 helikopter alımını gerçekleştirmek için girişimlere başladık. Gerekli müracaatlarımızı yaptık. Tabi bu 20 helikopter kimsenin elinde hazır değil. Bunun için bir imalat süreci gerekiyor. Öyle sanıyorum ki 2007 ve 2008 yılında kendi helikopterlerimizle bu mücadeleyi veririz. 6-7 aylık bir orman yangını sezonu var. O dönemde helikopterlerimizi kullanalım ama bu helikopterlerin bir kısmı da diğer afetlere yönelik olarak kullanılabilsin. Esas düşüncemiz bu. Bunlar ambulans helikopter donanımlarıyla hizmet versinler. Yani bunları çok yönlü olarak kullanmak istiyoruz. Ülkemizdeki her türlü afette bu helikopterlerimizi kullanabilelim" dedi. 

Düzenlenen nikah töreninde, Aslı Aktürk ile hayatını birleştiren Selçuk Alkaş'ın nikah şahitliğini yapan Pepe, ''Kadın evin direğidir. Ailenin en güçlü savunucusu kadındır'' diyerek evlilik cüzdanını geline verdi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2006 Pazar 01:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?