25
Mayıs
2024
Cumartesi
ADAPAZARI - SAKARYA

Başkan Dişli 500 kişiyle buluştu

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, geçmişte yapılan siyasetin halkımızı sürekli borçlandırdığına dikkat çekerek, "Biz geleceğinize yatırım yapmak için bu yola çıktık" dedi.

Adapazarı Belediye Başkanı Dişli, belediye tarafından hizmete sokulan Nikah Sarayı salonunda beş yüz kişiyle bir araya gelerek belediye hizmetlerini ve yaklaşan seçimleri değerlendirdi. Süleyman Dişli, geçmişte yapılan siyasetin halka büyük bedeller ödettirdiğini, bu anlayışın yaklaşan seçimlerde de süslü laflarla halkın karşısına çıkabileceğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Geçmişle bizim yaptığımız siyaset arasında büyük fark var. Biz sizlerin geleceğini ipotek altına alamayız. Bankalara veya kurumlara borçlanıp birkaç süslü hizmetten sonra yıllar boyu ödemeniz gereken borçların altına sokamayız. Biz geleceğe yatırım yapıyoruz. Belediye bütçemizi üç buçuk kat arttırdık ve toplamda 172 milyon TL yatırımı sizlerle buluşturduk. Diğerleri ne yapıyordu, nasıl olsa ben ödemeyeceğim diyerek bol bol borçlanıyordu. Ama bu yapay bir gelirdir ve bedelini de halk gerçeğini iliklerinde hissede hissede öder. Tıpkı bankadan kredi çeker gibi, biraz rahatlatır, sonra öde de öde. Bakınız bizim tüm hizmetlerimizin geleceğinize yatırımdır Sangarius yaşam merkezi gibi, belediye bir kuruş harcamadan bu tesisleri yaptıracak ve üstelik belediye kasasına payını alacak, 29 yıl sonra da tamamen belediyeye devredilecek. Keşke bizden önce de bu tarz yatırımlar yapılsaydı da bizler bugün bu tesisleri belediyemizde görmüş olsaydık. İşte bizler sadece bu dönemi değil sizlere ve sizlerin çocuklarına yatırım yapıyoruz" dedi. Dişli, yaklaşık bir saat süren konuşmalarında coşkulu kalabalığa seslenirken taleplerini de alarak, "bir talep de ben bulunayım" diyerek " biz belediyemizin bütçesini en az üç buçuk kat arttırdık, bizim kadar yorulmanızı istemiyoruz, sizler de seçimlerde oylarımızı en az iki kat arttırın olur mu?" diyerek alkışla cevap buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 18:59:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?