19
Mayıs
2024
Pazar
ADAPAZARI - SAKARYA

Çevreciler iş başında

Adapazarı Belediyesi ''Avrupa Birliği kentler ve belediyeler projesi'' kapsamında bölgede çevre bilincinin arttırılması için çevreci öğrencilerin de desteğiyle yeşil hafta çalışması başlatıldı.

AB kentler ve belediyeler başlığı altında Adapazarı Belediyesi tarafından yürütülen hibe programı kapsamında belediye tarafından bugüne kadar 6 faaliyet gerçekleştirdi. 19 adet farklı aktivitenin yer aldığı proje kapsamında 7. faaliyet olan “ Yeşil Hafta “ organizasyonu Adapazarı Kültür Merkezi önünde start aldı. Sakarya Cumhuriyet Lisesi ve Sakarya İlköğretim okulu öğrenci ve öğretmenlerinin de desteğiyle yapılacak organizasyon öncesinde öğrencilere çevreci kıyafetler ile pankartlar dağıtıldı. Öğrencilerle yakından ilgilenen Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli yapılan organizasyonla ilgili bilgi verdi.

Dişli, “Adapazarı bölgesinde çevre bilincinin arttırılması için yeşil hafta faaliyetini uygulamaya başladık. Kazandığımız hibe Proje çerçevesinde 19 farklı aktivite planlandı Bugüne kadar mevcut plan ve takvim üzerinden hareketimiz ile 6 faaliyetimizi tamamladık. Bu faaliyetlerden 7.si olan yeşil hafta organizasyonu 6-10 Nisan olarak planlandı. Bugün burada yeşil hafta faaliyetini hayata geçirmek için toplandık. Yeşil hafta faaliyetimizin amacı gerek öğrenciler ve gerekse sivil toplum kuruluşlarının desteği ile çevre konusundaki sorunları biraz daha sesimizi yükselterek dikkat çekmeye çalışmaktır.

Burada toplanarak sözlü olarak destek yerine görsel olarak ta çevre bilincinin geliştirilmesini göstermeyi amaçlıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün konuya hassasiyet göstermesi ile Yeşil hafta nedeniyle Atatürk lisesi bahçesinde öğrencilerle Atatürk Lisesi bahçesinin temiz tutulması ve öğrencilerin çöp konusunda bilinçlendirilmesini amaçlayan çalışma yapılacak” dedi. Organizasyona taşınabilir pil üreticileri ve ithalatçıları derneği de  destek verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 17:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?