2
Haziran
2024
Pazar
ADAPAZARI - SAKARYA

CHP'den taziye ziyareti

CHP'LİLER ROMAN MAHALLESİNİ ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde iki çocuğun yanarak hayatını kaybettiği Roman Mahallesini ziyaret ederek acılı ailelere taziyede bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, beraberinde Sakarya İl Başkanı Cem Hatunoğlu, Adapazarı İlçe Başkanı Nazmi Yıldırım ve partililerle birlikte geçen hafta çıkan yangın sonucu iki çocuğun hayatını kaybettiği Çamyolu Mahallesini ziyaret etti. Milletvekili Soysal, barakada çıkan yangında iki yaşındaki kızı Hazal Akkaya ile yeğeni dört yaşındaki Seda Perçem'i kaybeden kendisi de ağır yaralı olarak vatandaşların yardımıyla kurtulan İnci Akkaya'yı ziyaret etti. Yangında iki yaşındaki kızı Hazal Akkaya'yı kaybeden Ceyda Özdemir'e başsağlığı dileyen Soysal, CHP olarak mahalleye her türlü yardımı yapacaklarını söyledi.

Soysal, iki çocuğun trajik bir şekilde hayatlarını kaybettiğini belirterek, "Burası Roman Mahallesi. İki çocuğumuz hayatlarını kaybetti. Son günlerde Romanları Meclis'e taşıyoruz. Meclis'te Romanları konuşuyoruz. Romanları davet ediyoruz" dedi. Başbakan'ın Romanlarla ilgili açılımlardan bahsettiğini anlatan Soysal, şöyle konuştu: "İlgili bakan bunları sürekli konuşuyor. Ama 8 yıl 3 aydır yapılan hiçbir şey olmadığını görüyoruz. Burada ilkel şartlarda yaşamlarını idame ettirmek durumunda kalıyorlar.

Aslında bu işin çözümü burasıdır. Buradaki ilkel koşulları ortadan kaldırmamız lazım. Şimdi 1. sınıf vatandaş demekle olmuyor. 1. sınıf vatandaş olmanın yolu buradaki yaşam koşullarını iyileştirmekle mümkün olur. Bakın burada ısınma sorunu var burada yaşama sorunu var. Burada aş sorunu ve şimdi burada bu sorunlara baktığımız zaman bu sorunlar çözüm bekliyor. Pratikte bunları hayata geçirmemiz lazım. Şimdi düşünün yaşamını yitiren çocuklardan bir tanesinin babası Roman vatandaşı Batman Gerçüş'te askerlik

yapıyor. Vatani görevini yapan bir tane Roman arkadaşımız bugün burada acı çekiyor ve izin almakta zorlanıyor. Bunun da çözülmesi gerekiyor."

İnsanların burada psikolojik tedavi görmesi gerektiğini anlatan Soysal, şunları söyledi: "Buradaki insanların sağlıktan yararlanması gerekiyor. Barınma sorununu çözmemiz gerekiyor. Böyle ilkel şartlarda yaşamlarını idame ettirmeleri mümkün değil. Bunun için Roman dernekleri ile birlikte buradayız. Dernek başkanı arkadaşlarımız bana eşlik etti. Biz burada sosyal devleti aramaya geldik. Romanların yaşam koşullarının değiştirilmesi için iktidarın dikkatini buraya çekmeye geldik."

İki yaşındaki kızı Hazal'ı kaybeden Ceyda Özdemir, "Eşim kızımı ablasına bırakmış. 5 dakika içinde her şey olmuş. Normal bir ev olsaydı belki yanmayacaklardı. Adapazarı'nın en yakın köyü burası. 15 dakikada itfaiye gelemedi. İlk itfaiye geldi 5 dakikada suları bitti. Benim bir tane değil iki evladım yandı" diye konuştu.

CHP Milletvekili Soysal'ın ziyareti sırasında duygusal anlar yaşandı. Yangında kızını kaybeden Aykut Akkaya sinir krizleri geçirerek gözyaşlarına boğuldu. Milletvekili Soysal ve beraberindekiler yanlarında getirdikleri erzakları ailelere teslim ettikten sonra mahalleden ayrıldılar.

CHP'LİLER ROMAN MAHALLESİNİ ZİYARET ETTİ
CHP'LİLER ROMAN MAHALLESİNİ ZİYARET ETTİ
CHP'LİLER ROMAN MAHALLESİNİ ZİYARET ETTİ
CHP'LİLER ROMAN MAHALLESİNİ ZİYARET ETTİ
CHP'LİLER ROMAN MAHALLESİNİ ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2011 Çarşamba 16:33:00
Güncelleme :13 Ocak 2011 Perşembe 00:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?