23
Mayıs
2024
Perşembe
ADAPAZARI - SAKARYA

Çocuk hakları anıtı açıldı

Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Çocuk Meclisi'nin aldığı karar gereği, Adapazarı Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Çocuk Hakları Anıtı törenle açıldı.

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl kurulan Yerel Gündem 21 Çocuk Meclisi'nin aldığı karar gereği, Adapazarı Yenigün Mahallesi Hakan Şükür Bulvarı'nda yaptırılan Çocuk Hakları Anıtı, Sakarya Valisi Nuri Okutan, Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran ve çocuklar tarafından açıldı.

Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, çocukların yeteri kadar önemsenmediğini belirterek, "Özellikle az gelişmiş ülkelerde çocuklar yeteri kadar önemsenmiyor ve değer verilmiyor. Çocuk hakları ile ilgili olarak her insanın yapabileceği şeyler vardır. Geçtiğimiz yıl çocuk meclisi oluşturduk. Önemli ve değerli kararlar aldılar. Aldıkları karalar ile şehre hizmet konusunda bize ışık oldular, yol gösterdiler. Çocuk Meclisi'nin aldığı karar gereği, ilk isteklerini yerine getirdik" dedi.

Sakarya Valisi Nuri Okutan ise, çocukların gelecek olduğunu ifade ederek, onlara sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından çocuk hakları anıtı Vali Okutan, Büyükşehir Belediye Başkanı Duran ve öğrenciler tarafından açıldı. Öğrenciler daha sonra anıt yanına ıhlamur fidanı dikti.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 16:11:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?