17
Mayıs
2024
Cuma
ADAPAZARI - SAKARYA

Dolandırıcılar suç üstü yakalandı

Adapazarı’nda sahte evrak düzenleyerek Doğrudan Gelir Desteği (DGD) alan 4 kişi yakalandı.
Alınan bilgiye göre, Özgür Balcan (24) ve İlhan Sözer’in (34), tarımın desteklenmesi amacıyla çiftçilere yılda bir kez dönüm başına 13 milyon 500 bin lira olarak ödenen Doğrudan Gelir Desteği (DGD) uygulamasından, sahte evraklarla para aldığı tespit edildi.


Polis tarafından gözaltına alınan Özgür Balcan ve İlhan Sözer’in ifadeleri doğrultusunda Tapu Müdürlüğü’nde görevli müdür yardımcısı Halil Kurşunlu (36), Nüfus Müdürlüğü’nde çalışan İbrahim Gezen ve Adapazarı İlyaslar Köyü eski Muhtarı Rafet Karaca’nın (42) sahte evrak düzenledikleri belirlendi.


Halil Kurşunlu’nun evinde yapılan aramada, kişilerden aldığı tespit edilen bilgisayar ile ayrıca boş tapu senetleri ve resmi evraklar bulundu. Ayrıca Tapu Müdür Yardımcısı Halil Kurşunlu’nun İlhan Sözer’den rüşvet karşılığı otomobil aldığı da belirlendi.


Yapılan incelemelerde tapu kayıtlarında yerlerin büyük gösterildiği, bazı yerlerin kiralanmış gibi gösterildiği, çiftçi belgelerinin sahte olduğu tespit edildi. İncelemelerde kişilerin devleti 45 milyar lira zarara uğrattıkları belirlendi.


Olayla ilgili olarak İlhan Sözer, Özgür Balcan, Halil Kurşunlu ve Rafet Karaca’nın gözaltına alındığı, Nüfus Müdürlüğü’nde görevli İbrahim Gezen, Rıza Hanlı ve İbrahim Can’ın ise arandığı bildirildi. Ayrıca Tarım İl Müdürlüğü’ndeki bu kişilere ait belgelere el konulduğu öğrenildi. Şahıslar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi

adapazarı
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 14:34:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?