26
Mayıs
2024
Pazar
ADAPAZARI - SAKARYA

Duygulandıran oyun

Engelliler haftası Adapazarı Kültür Merkezinde (AKM) düzenlenen programla kutlandı.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile 21 Haziran İlköğretim Okulu'nun birlikte hazırladığı “Engelliler Haftası” kutlama programına Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, İl Genel Meclisi Başkanvekili Necdet Tömekçe, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zafer Levent Soyhan, Adapazarı Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, engelli derneklerinin temsilcileri, engelli aileler, öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı.

21 Haziran İlköğretim Okulu Müdürü Yalçın Cincirop'un açılış konuşmasıyla başlayan programda birer konuşma yapan Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu engellilerin sağlıklı insanlarla bir arada yaşamasının önemine vurgu yaptılar. Profesör Ali Seyyar da “Engelliye Pozitif Bakış” konulu konuşmasında engelli vatandaşların özürlerinden dolayı utanma duygusu içinde olmamaları gerektiğini söyledi.

21 Haziran İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı “Güzel Gören Güzel Düşünür” adlı tiyatro oyunu ve engellilerin yaşamını anlatan öykü canlandırması büyük beğeni topladı. İki gösteride de öğrencilerin başarılı oyunları salonda bulunan davetlileri duygulandırdı.

Programın sunucusu Türkçe Öğretmeni Yadigar Dalgıç'ın okuduğu şiirler ve sözler engellilerin duygularına tercüman olurken, programı hazırlayan öğrencilerin hep birlikte okuduğu “her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini unutmayalım” sözü davetlilerden büyük alkış aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 14:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?