17
Mayıs
2024
Cuma
ADAPAZARI - SAKARYA

Fırınlara gece baskını

Adapazarı’nda Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından fırınlara baskın düzenlendi. Görevliler ile işyeri sahipleri arasında zaman zaman tartışma yaşanan denetimlerde, hamurların içinden hamam böceği ve fare pisliği çıktı.

Sakarya Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi’ne bağlı 6 kişilik ekip, bugün fırın ve unlu mamul üretimi yapılan işyerlerini denetledi. Denetimlerde fırınların durumunun içler acısı olduğu ortaya çıktı. Bir imalathaneyi gezen görevliler, fare pislikleri ile ekmek hamurunun içinde canlı hamam böceği buldu. Ayrıca görevliler, depolarda tenekeler dolusu kullanmış yağları görünce de şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Sakarya Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürü Yılmaz Ünal önderliğinde gerçekleştirilen denetimlerde, Recep Tepe isimli işyeri sahibi, Ünal’ı kolundan çekerek denetimi engellemeye çalıştı. Ancak diğer görevliler tarafından dışarı çıkarılan Tepe, bu kez de basın mensupları ile tartıştı.

Adapazarı’nda faaliyet gösteren çok sayıda iş yerlerini denetleyen ekipler, gördükleri aksaklıkları iş yeri sahiplerine bildirirken, sağlıksız şartlarda üretim yapan işyerlerine tutanak tutuldu.

adapazarı
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2004 Perşembe 15:31:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?