19
Mayıs
2024
Pazar
ADAPAZARI - SAKARYA

Hırsızları sinirlendirecek kasa

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, baba mesleği kasa satışı yaparak geçimini sağlayan bir şahsın ortaya koyduğu proje ile hırsızlar tarafından açılamayacak bir kasa üretildi.

Adapazarı ilçesinde baba mesleği mobilyacılık ve çelik kasa satışı yapan Kerim Akbaş (55), hırsızların açamayacağı nitelikte üzerinde çalıştığı bir kasa projesini tasarlayarak hayata geçirmeyi başardı.

Gaziantep'ten bir firma ile yürüttüğü yeni çelik kasayı anlatırken "Hırsızın açamayacağı kasa yoktur" diyen Akbaş, şunları söyledi: "ancak bu kasayı hırsız çok uğraşsa iki günde açabilir. Bu kasanın ön kapısının kalınlığı 8 mm, kapak kalınlığı 2 cm, dolgu arkasındaki sacın kalınlığı 2,5 mm, dış yüzeyler 4
mm kalınlıkta, dolgudan sonra iç yüzey 4 mm kalınlıkta, içine beton atılıyor."

Bu kasayı tasarlarken "öyle bir kasa olsun ki, ön yüzeyinde caydırıcı özellik olsun" diye düşündüğünü anlatan Akbaş, sözlerine şöyle devam etti: "Anahtarları üstünde bile olsa anahtarları bulma şansı olan biri açamasın. Bu özelliklerde dayanıklı bir kasa olsun diye yeni kasayı tasarladık. Hırsızlar kilidi bile parçalasa içinde bulunan muhafaza harekete geçerek kasanın açılmamasını sağlıyor. Kasanın içinde özel bir zula bölmesi bile bulunurken, yeni kasayı daha çok resmi kurumlar ile iş adamlarımız tercih ediyor."

Yeni bir kasa müjdesi veren Akbaş, "Bu kasa kademeli kilitle korunacak. Kasayı çalan hırsızlar kasanın kapağını açsalar bile kasayı açıp içindekileri alamayacaklar" dedi.

Fiyatları 800 TL ile 2 bin TL arasında değişen kasaların büyük ilgi gördüğünü anlatan Akbaş, vatandaşların halk arasında ucuz tabir edilen kamyoncular tarafından satılan basit kasalara itibar etmemeleri uyarısında bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 18:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?