19
Mayıs
2024
Pazar
ADAPAZARI - SAKARYA

Hüseyin Tanrıverdi Adapazarı'nda

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HÜSEYİN TANRIVERDİ SAKARYA'DA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, beraberindeki heyetle Adapazarı Belediyesini ziyaret etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Başbakanlık Baş Danışmanı Erol Kaya, Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Keleş, Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Enes Karaman ile birlikte Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'yi makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, belediyelerin projelerini yerinde görmek ve yerel yöneticilerin taleplerini almak üzere geldiklerini söyledi.

AK Parti olarak yerel yönetimleri önemsediklerini ifade eden Tanrıverdi, "Belediyelerimizin çalışmalarını ve bir yıllık projelerini, uygulamalarını yerinde görmek, Belediye Başkanlarımızın, yerel yöneticilerimizin önerilerini almak taleplerini almak ve bu yönde Ankara çalışmalarımızda katkı elde etmek için buraya geldik. AK Parti olarak yerel yönetimleri önemsiyoruz. Önümüzdeki yılların temel dinamiği yerel yönetimlerdir. Yerel yönetimler demokrasinin beşiğidir. Yerel yönetimler yerel kalkınmanın lokomotifidir. Yerel kalkınma dediğimiz zaman bizim AK belediyecilik anlayışımız akla gelir. Ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınma yerel yönetimlerle olur. Yerel yönetimlerin hizmetleri, o şehrin, o ülkenin kalkınmışlığını ve gelişmişliğini gösteren hizmetlerdir. AK Parti olarak belediyecilik anlayışımızda, yerel yönetimlerde, seçimlerden ziyade, geleceğimizi düşünerek, hizmetlerimizi ortaya koyuyoruz. Bu çerçevede, yerinde hizmetlerimizi takip ettiğimiz gibi, yerel yöneticilerimizle, zaman zaman değişik platformlarda, toplantılarımızda, taşra gezilerinde bilgi birikim ve tecrübeyi kardeşlik anlayışı içinde AK Partinin AK Belediyecilik anlayışını ortaya koyuyoruz. Belediyelerde göreceksiniz ki, vatandaşımız çağdaş, medeniyet hizmetlerine ulaşabilecektir. Geleceği için sağlıklı bir çevre, sosyal bir belediyecilik anlayışını görebilmektir. Büyükşehir Belediyesi, Akyazı ve Sapanca Belediyeleri ziyaretlerinin ardından bütün AK partili belediye başkanlarımızın katılacağı bir toplantı sonrasında şehrinizden ayrılacağım" dedi.

Belediyelerin borçları ile ilgili bir soru üzerine belediyelerin tedirgin olmalarının yersiz olduğunu ifade eden Tanrıverdi, "Belediyelerimiz tedirginlik duymasınlar. 7 yıllık AK Parti döneminde yerel yönetimlerin borçlarına yönelik yüzde 40'lık bir kesinti uygulanmıştır. Yaz boyu son iki yıldır 4 ay kesinti yapılmamaktadır. Daha önce 3 ay, bu kesintiler yapılmamaktaydı. Dolayısıyla yüzde 40'ı aşan bir kesinti uygulanmayacaktır. Bu sadece AK Partili belediyeler için değil, Türkiye'de ki tüm belediyeler için geçerlidir. Biz bunu adil ve eşit bir şekilde uyguluyoruz. AK Parti dışındaki bakir belediye başkanları da bu konuya ilişkin AK Parti iktidarına yönelik bir suçlamada bulunamazlar. Belediyelerimizin bu kesinti oranları aşılmayacaktır. Görülüyor ki, bu belediyelerimizin borçları yüklüdür. Özellikle Sakarya Büyükşehir Belediyemizin borçları fazladır. Bunu kestiğimiz zaman halka hizmeti engellemiş oluruz. Hizmetin verilmesini engellemiş olursunuz, dolayısıyla tam merkezli, iktidar merkezli, bir parti olarak, belediyeleri böylesine bir sık boğazla karşı karşıya bırakamayız. Hatta belediyelerimizin borç yükünü azaltacak, gelirlerini arttıracak, bir çalışma ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu sayede belediyelerimiz halka daha sağlıklı ve iyi hizmet verebilsinler" diye konuştu.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HÜSEYİN TANRIVERDİ SAKARYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 17:36:04
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 19:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?