22
Mayıs
2024
Çarşamba
ADAPAZARI - SAKARYA

İçmesuyu boru hattı patladı

Adapazarı'nın Semerciler Mahallesi'nde içmesuyu boru hattının patlaması sonucu 5 sokak, 1 okul ve çok sayıda ev sular altında kaldı. 

Edinilen bilgiye göre, Semerciler Mahallesi Bosna Caddesi'nde içmesuyu suyu boru hattının gece saat 04.00 sıralarında patlaması sonucu 5 sokak, 1 ilköğretim okulu ve çok sayıda evin alt katlarını su bastı. Hattın patlaması sonucu sular yaklaşık 3 metre yukarı fışkırırken, olay yerinde büyük bir çukur oluştu. Patlama sonrası çıkan sesle yataklarından fırlayan vatandaşlar, durumu itfaiye ve polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, patlamanın meydana geldiği bölgeyi güvenlik çemberine alarak yolu trafiğe kapattı. Borudan fışkıran sular kısa sürede 5 sokak ve Ahmet Akkoç İlköğretim Okulu'nun sular altında kalmasına neden oldu. Evleri sular altında kalan vatandaşlar, geceyi sokakta geçirmek zorunda kaldı. Daha önce de aynı bölgede su borusunun patladığını ve yine sular altında kaldıklarını belirten vatandaşlar, buna bir çözüm bulunmasını istedi. 

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, su motoru yardımı ile okulun bahçesindeki ve evlerin alt katlarındaki suyu boşaltmaya çalıştı. Okulun bahçesindeki su, sabaha karşı Adasu'ya ait vidanjörler yardımı ile öğrenciler gelmeden temizlendi. ADASU ekipleri arızayı gidermek için çalışmalarını sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 11:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?