30
Mayıs
2024
Perşembe
ADAPAZARI - SAKARYA

Makedon Dostluk Gecesi

Makedonya Çevre Bakanı Necati Yakubi'nin de katıldığı dostluk ve kaynaşma gecesinde konuşan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, "Yüzde 45'i Müslüman olan Makedonya'yla çeşitli sebeplerden dolayı 100 yıldır irtibatımız yoktu. Şimdi yeniden irtibat kurduk" dedi. 

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'nin ev sahipliğini yaptığı Belediye Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilen dostluk ve kaynaşma gecesine Makedonya Çevre Bakanı Necati Yakubi, Çayır Belediye Başkanı İzzet Mecidi, Gostıvar Belediye Başkanı Nevzat Beyta, Kınalılar Derneği Başkanı İdris Toska, Kütahya Rumeliler Federasyonu Başkanı Fatih Alkış ile Sakarya'da yaşayan Balkanlar'dan göç eden Türkler katıldı. Yöresel oyunların sergilendiği halk oyunlarıyla başlayan gecenin açılış konuşmasını Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli yaptı. Dişli, geceyi düzenlemekte amaçlarının kendisini daha önce defalarca misafir eden Makedon halkının temsilcilerini Sakarya'da yaşayan soydaşları ile bir araya getirmek olduğunu belirterek, "Makedonya'da yaşayan soydaşlarımızla sürekli irtibat halinde olduk. Çok sayıda ziyaret yaptık. Orada yaşayan soydaşlarımızla görüşerek dostluk köprüleri kurduk" dedi. 

Makedonya'nın güzel aynı zamanda zor bir memleket olduğunu anlatan Dişli, şöyle konuştu: "Yüzde 45'i Müslüman yüzde 55'i Hıristiyan olan bu memleketle çeşitli sebeplerden dolayı 100 yıldır irtibatımız yoktu. Şimdi yeniden irtibat kurduk. Orada yaşayanlarla burada yaşayanlar arasında bir fark yok. İnsan onları gördüğünde kendi kardeşini görmüş gibi oluyor. Bize o kadar yakınlar." 

Makedonya Çevre Bakanı Necati Yakubi de Makedonya'da yaşayan soydaşlardan Sakarya'da yaşayan soydaşlara selam getirdiğini söyledi. Türkiye'de yaşayan halk ile Makedonya'da yaşayan halkın kardeş olduğunu aralarında bir fark olmadığını anlatan Yakubi, şöyle konuştu: "Arada sadece sınırlar var. Türkiye'nin temsilcileri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere sık sık ülkemize geliyor. Biz geliyoruz. Burada güzel bir tablo var. Burada kardeşlerimizle olmaktan dolayı çok mutluyuz."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 12:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?