19
Mayıs
2024
Pazar
ADAPAZARI - SAKARYA

Milletvekili Çelik'ten köy ziyaretleri

MİLLETVEKİLİ ÇELİK KÖYLERDE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik köyleri gezerek vatandaşları dinledi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Adapazarı'na bağlı Salmanlı ve Kayrancık orman köylerinde incelemelerde bulundu. Beraberindeki AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mutlu Işıksu ve İl Genel Meclis Üyesi Necdet Tömekçe ile mahalle sakinlerini köy kahvehanesinde ziyaret eden Çelik, bölge halkının tarım üretiminde yaşadıkları sulama sıkıntısını dinledi. Çelik, telefonla bilgi aldığı yetkililerden konuyla ilgilenmelerini çiftçinin mağdur edilmemesini istedi.

Köy kahvesine yaptığı ziyaret nedeniyle büyük ilgi gören Milletvekili Hasan Ali Çelik ile vatandaşlar arasında keyifli sohbetler yaşandı. Milletvekili Çelik'e vatandaşlar, tarımsal sulamayla ilgili sıkıntılarını anlattılar. Orman köy statüsüne getirildiklerinin birçok alanda fayda sağladığını; ancak bu statünün çiftçilik ve hayvancılık alanlarında sorun oluşturduğunu belirten vatandaşlar konuyu milletvekiline açtılar. Şehir şebeke sularından beslendiklerini, kuyu ve artezyen çalışmalarında da su sayaçları takıldığını ve su bedellerinin yüksek tutulduğunu ifade eden vatandaşlar, sulamayla ilgili su bedellerinin iyileştirilmesi konusunda destek istediler. Milletvekili Hasan Ali Çelik de aldığı notları yetkililerle paylaşacağını ortada bir mağduriyetin söz konusu olduğunu belirterek, “Bu bölge, özellikle tarımla geçinen Adapazarı'nın önemli yerleşim alanlarını kapsıyor. Şimdi, kalkıp ta siz mahalle oldunuz, şehir merkezindeki uygulama neyse size de aynısı demek olmaz. Evde kullandığınız su aynı olabilir; ancak tarımsal sulamayla ilgili su tüketimi konusunda kuyu ve artezyenden faydalanılmasının önü açılmalı, bu iki imkandan da su bedeli çok daha düşük alınmalı. Halkımızın geçimini ve üretimini arttıracak tüm önlemler bizim önceliğimizdir, bu konunun da takipçisi olacağım” dedi.

Milletvekili Çelik'in ilgisinden memnuniyet duyduklarını belirten köylüler, çay ikramının ardından günün hatırası olarak fotoğraf çektirdiler.

MİLLETVEKİLİ ÇELİK KÖYLERDE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 13:39:00
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 19:18:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?