30
Mayıs
2024
Perşembe
ADAPAZARI - SAKARYA

Öfkeli vatandaşlar E-25'i trafiğe kapattı

ADAPAZARI'nda, siyasilerin kendilerine verdiği üst geçit sözünü tutmadığını öne süren aralarında kadınların da bulunduğu yaklaşık 150 kişilik grup, dün akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasının ardından E-25 karayolunu trafiğe kapattı. Öfkeli kalabalık, yoldan geçmek isteyen sürücülere saldırarak darp etmek istedi. Olay yerinde uzun bir süre ardebe yaşandı. 

İstanbul-Antalya Karayolu olan E-25 Karayolu'nun Adapazarı Arifiye Kirazca Mahallesi'nde, 2 otomobilin çarpışmasıyla meydana gelen maddi hasarlı kazanın ardından mahalle sakinleri E-25 Karayolu'nu trafiğe kapattı. Trafiğin ulaşıma kapanmasının ardından trafik polislerinin yardım talepleri üzerine olay yerine jandarma ve polis sevk edildi. Kilometrelerce uzunluğundaki araç kuyrukları arasında ambulansların ilerlemekte zorluk çektiği görüldü.


İKNA OLMAYIP ÜST GEÇİT İSTEDİLER


Kadınların da bulunduğu öfkeli kalabalık, karayoluna sandalyelerini atıp oturdu. Uzun süre trafikte beklemekten bunalan sürücüler ile yol kesen vatandaşlar arasında tartışma ve ardından da arbede çıktı. Arbede, jandarma ekipleri ve polislerin araya girmesiyle sonlandırıldı.


Trafik polisleri ve jandarmanın ikna çabaları sonuç vermeyince, Emniyet Müdürü Faruk Ünsal olay yerine geldi. Vatandaşlarla bir süre görüşen Ünsal, yolda hastaları olan insanların beklediklerini belirterek vatandaşları ikna etmeye çalıştı. Ünsal'ın ikna talepleri sonuç vermeyince Sakarya Valisi Hüseyin Atak ve AKP Milletvekili Hasan Hüseyin Çelik olay yerine gelerek vatandaşlara üst geçit yapacağı sözünü verdi. Vatandaşlar, bunun üzerine olaysız bir şekilde dağıldı. 1,5 saatlik bekleyişin ardından yol trafiğe açıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 09:41:19
Güncelleme :25 Ağustos 2008 Pazartesi 09:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?