19
Mayıs
2024
Pazar
ADAPAZARI - SAKARYA

Orman yangını hazırlığı

Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü, sıcakların artması nedeniyle olası yangınlara karşı önlem aldı. Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, orman yangınlarıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Orman yangınlarıyla ilgili gerekli önlemlerin alındığını ifade eden Yıldız, "Her yıl yangın için riskli dönem olan 1 Haziran tarihinden itibaren çalışmalara ağırlık veriyorduk. Bu yıl hava sıcaklıklarının Mayıs ayından itibaren etkili olacağı beklentisi sebebiyle Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü olarak tüm birimlerimizi bir ay önceden 1 Mayıs 2009 tarihinden itibaren alarma geçirdik" dedi.

Ormanların bu yıl yangına karşı daha riskli olduğu belirtilen yazılı açıklamada şöyle denildi: "Yağmurların son günlerde bol olması, ormanlık alanlarda ot yoğunluğunu çoğalttı. Yaz aylarının sıcak ve kurak geçmesi nedeniyle kuruyacak olan otlar yangın ihtimalini ve büyüme riskini artırabilir."

Adapazarı ve İzmit'i kapsayan sorumluluk alanlarında geçen yıl 49 orman yangınında toplam 79 hektar alanın zarar gördüğü belirtilen açıklamada şu bilgi verildi: "Yangına hassas orman alanlarımızda, yangınların ne zaman ve nerede çıkacağını kestirmek oldukça güç. Son yıllarda alınan etkili önlemler sonucunda yangın sayısında ve yanan saha miktarlarında büyük oranda azalma sağlandı, ancak bu yıl ot yoğunluğu ciddi tehlike oluşturuyor. Özellikle yaz aylarında havanın sıcak ve kurak geçmesi nedeniyle bu otlar kuruyacak. Bu durum yangının çıkma ve büyüme ihtimalini artırıyor."
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 18:24:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?