27
Mayıs
2024
Pazertesi
ADAPAZARI - SAKARYA

Saadet adayı Şeker Mahallesi'nde

Saadet Partisi (SP) Adapazarı Belediye Başkan adayı Eyüp Yıldırım, seçilmesi durumunda gençleri kahve köşelerinden kurtaracaklarını söyledi.

SP Adapazarı Belediye Başkan adayı Eyüp Yıldırım, Şeker mahallesi sakinlerinin konuğu oldu. Yıldırım, en büyük amacının seçilmesi halinde yapacağı gençlik merkezi ve spor kompleksleriyle gençleri kahvehane köşesinden çıkarmak olduğunu belirtti.

Mahalle sakinlerinin dertlerini dinleyen Yıldırım, belediye başkanı seçilmesi halinde mahallenin tüm sorunları ile yakından ilgileneceğini kaydetti. Yıldırım, "İlk hedefim Adapazarı ilçesinde bulunan bütün okullarda ve parklarda spor kompleksleri kurarak gençleri kahve köşelerinden kurtaracağım. Çok sayıda genç yeterli spor alanları olmadığı için kahve köşelerinde boşa zaman geçiriyor. Yapacağımız yatırımlar ile gençleri topluma faydalı bireyler haline getireceğiz. Gençlerin kahvelerden kurtulup bu merkezde, satranç gurupları, tenis takımları, folklor takımları kurarak bir rekabet halinde kültürel çalışmalarla vakit geçirmeleri hepimizin istediği değil midir?" dedi.

Yıldırım, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Merkezin seçilmiş aktif ve severek çalışan öğretmenlerden oluşturulacak eğitim ekibi, orayı ayakta tutacak önemli bir etkendir. Okulların teşvikleriyle gençler bu merkeze çekilerek, böyle bir merkeze gitmenin ayrıcalıklarını yaratacak unsurları belirlemek çok önemlidir. Ana felsefesi; buraya gelen gençler, ahlaklı, toplumun istediği davranışları kazanma fırsatı ve ortamı yakalayabilmesidir. Bu nedenle gençlik merkezinin kurulmasından çok, o merkezdeki yaratılacak etkinlik havası, arkadaşlık ve saygı havası önemlidir. Binaları kurar, üzerine güzel isimler yazabilirsiniz, fakat içinde ismine yaraşır ruhu yaratamazsanız, boşuna masraf yapmaktan öteye gitmez. Gelişmiş ülkelerin hemen her yerinde kurulan bu merkezler, gençlerin demokrasiye katılımını, kendine güveni kazanması, yeteneklerini sergilemesi amacı güder."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 14:00:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?