19
Mayıs
2024
Pazar
ADAPAZARI - SAKARYA

Sahte SEDAŞ'çılar dolandırıldı

(ÖZEL) SAKARYA'DA YAŞLI ÇİFT DOLANDIRILDI

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde kendilerini SEDAŞ görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar yaşlı çiftin 400 TL'sini alıp kaçtılar.

Alınan bilgiye göre olay, Yenicami Mahallesi Değirmenci sokakta meydana geldi.

 İddiaya göre, Behriye Acar (78) ve Beyazıt Acar'ın (78) kapıları, kendilerini Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) görevlisi olarak tanıtan 2 kişi tarafından çalındı. Ellerinde klasör ve elektrik ölçme aletleri bulunan dolandırıcılar önce evin girişinde bulunan elektrik saatine doğru yöneldi. Saatin kapağını açan dolandırıcılar, yan tarafta bulunan eski barakaya giden hattı da göstererek kaçak elektrik kullandıklarını ve cezalarının 12 bin TL olduğunu söylediler. Paranın ödenmemesi durumunda yaşlı çifti hapis cezası ile korkutan dolandırıcılar, 750 TL paranın kendilerine ödenmesi durumunda kaçakla ilgili bir işlem yapmayacaklarını ifade ettiler.

Yaşlı çift üzerlerinde bulunan 150 TL ve komşudan borç alınan 250 TL paranın kendilerine verilmesiyle dolandırıcılar olay yerinden ayrıldı. Şahısların gitmesinin ardından dolandırıldıklarını anlayan yaşlı çift, polise başvurdu. Yaşlı çiftin evine gelen polis, yaşlı çiftin ifadesine

başvurduktan sonra dolandırıcıların dokunduğu saat üzerinde parmak izi araması yaptı. Polis dolandırıcıların yakalanması için araştırmalarını sürdürürken, dolandırılan Beyazıt Acar kendilerine SEDAŞ elemanı süsü veren dolandırıcıların çok inandırıcı davrandığını belirtti.

Acar, "Bir delikanlı ile bir adam geldi. Adam 50-60 yaşlarında idi. Kapıdan seslendiler, 'Kimse yok mu?' diye. Kapıyı hanım açtı. 'Biz SEDAŞ'tan geliyoruz' dediler. Saate bakıp 'Kaçak cereyan parası almaya geldik' demişler. 'Sen kaçak elektrik kullanıyorsun. Bunun cezası 12 milyar' diye söylediler. Önce 1 milyar para istediler. Hanım yalvardı. Ben yalvardım. Sonra '750 TL verin' dedi. 'Yok' dedim, elimde 150 TL vardı. 'Cebimde bu var' dedim. 'O zaman 400 TL'ye tamamla' dedi. Hanım gitti, 250 TL komşudan borç aldı, 400 TL'ye tamamladı. Adamlar parayı alıp gittiler. Makbuz da vermediler. Zaten onlardan hiç şüphelenmedim. Kimlik de sormadım. Görev kağıdı sormadım. Bunları istemem lazımdı. Adamlar çok inandırıcıydı" dedi.

Yaşlı adam vatandaşları uyararak, "Herkesi uyarıyorum. Kimlik kağıdını sormadan, görev kağıdı göğsünde olmadan, kimseye para vermeyin" şeklinde konuştu.

Yaşlı adamın eşi Behriye Acar da gözyaşları içinde olayı anlatırken, dolandırıcılara beddua etti. Acar konuşmasında, "Eşim çağırdı. Gittim, açmışlar saati, bakıyorlar. 'Saat kaçak' dediler. 'Yok, Biz öyle bir şey bilmeyiz, kullanmayız' dedim. Her ay elektrikçi geliyor, alıp yazıyor. Yanda küçük ev var. Onu sordular. Adam geldi, gitti. Onlar oraya kablo çekmişsiniz, kaçak kullanıyorsunuz. Bu kabloyu yanlış bağlamışsınız, hapse girersiniz. Ceza alırsınız. O an elimde milyar olsa verecektim. Allah onları bildiği gibi yapsın. Onlar bizi üzdüler, onlar da hiçbir zaman gülmesinler. Güle güle yemesinler o parayı. Gece kalktım namaz kıldım. İnşallah kör taraflarından çıksın" dedi.

(ÖZEL) SAKARYA'DA YAŞLI ÇİFT DOLANDIRILDI
(ÖZEL) SAKARYA'DA YAŞLI ÇİFT DOLANDIRILDI
(ÖZEL) SAKARYA'DA YAŞLI ÇİFT DOLANDIRILDI
(ÖZEL) SAKARYA'DA YAŞLI ÇİFT DOLANDIRILDI
(ÖZEL) SAKARYA'DA YAŞLI ÇİFT DOLANDIRILDI
(ÖZEL) SAKARYA'DA YAŞLI ÇİFT DOLANDIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 16:39:01
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 09:57:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?