19
Mayıs
2024
Pazar
ADAPAZARI - SAKARYA

Sakarya: Adapazarı'nda doğal gaz aboneliğine kömürcü engeli

Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Adapazarı Merkez Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Erenler Beldesi Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş. yetkilileri ve doğalgaz altyapı çalışmalarının yapıldığı mahalle muhtarları ile birlikte bir toplantı düzenledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, doğalgaz çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini ifade ederek, "Adapazarlılar temiz ve ucuz yakıt istiyorlar. Adapazarı’nın gaz dağıtım işini yapan AGDAŞ firması, çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. Biz kısa bir sürede tüm Adapazarı’nın doğalgaza kavuşmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak AGDAŞ’a gereken desteği vereceğiz. Adapazarı’nda yıl sonuna kadar 20 bin abone doğalgaza kavuşacak. Bu sayıyı 2-3 yıl içinde 60-70 bine çıkarmak istiyoruz" dedi.


AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir ise, Adapazarlıları bir an önce doğalgaza abone olmaya davet ederek, "Adapazarı’na geçtiğimiz yıl doğalgaz vermeye başladık. Geçen yıl beklediğimiz ilgiyi göremedik. 16 bin konuta doğalgaz çekmemize rağmen 3 bin 647 kişi abone oldu. Bu sayıyı artırmalıyız. Adapazarlıları doğalgaz ön aboneliğine bekliyoruz. Bu yıl sonu itibarıyla 350 kilometre çalışma yapmış olacağız" diye konuştu.


Mahalle muhtarları ise vatandaşları doğalgaz aboneliği konusunda teşvik etmeye çalıştıklarını, ancak vatandaşlarda güvensizlik olduğunu söylediler. Bunun üzerine Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran söz alarak, bir takım çevrelerin doğalgaz aboneliği konusunda vatandaşların kafasını karıştırdığını ifade ederek, "AGDAŞ Adapazarı’na 20 milyon dolarlık bir yatırım yapıyor. Parayı toplayıp kaçacağı şeklinde çıkan söylentilerin hepsi uydurma. Adapazarı’nda bulunan kömürcüler doğalgaz aboneliğini engellemeye çalışıyor. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Belediye başkanı arkadaşlarımız kömürcüleri sıkı takibe alsınlar. Vatandaşlarımız, doğalgaz kullanmaya teşvik edilsin" dedi.


Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, belde belediye başkanları, AGDAŞ yetkilileri ve mahalle muhtarları daha sonra doğalgaz çalışması yapılan mahalle ve sokaklarda incelemelerde bulundular

iha-sakarya
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 10:53:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?