18
Mayıs
2024
Cumartesi
ADAPAZARI - SAKARYA

Sakarya:ATSO Başkanı OSB'lerin önünün açılmasını istedi

Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Erol Öztürk, organize sanayi bölgelerinin (OSB) önünün açılmasını istedi. Öztürk, "OSB’lerin tamamlanması ile 48 bin 500 insana iş imkanı sağlanacaktır" dedi.

ATSO Başkanı Erol Öztürk, çok istemelerine rağmen Sakarya’nın Kalkınmada Öncelikli Yöre (KÖY) statüsüne alınmadığını ifade ederek, "Sakarya’da faaliyette bulunan 1. OSB ve yapımı devam eden 2. OSB var. Buralardaki sanayi parsellerinin yüzde 90’ı, 20 müteşebbis tarafından satın alındı. Kendi imkanları ile arsasını almış, altyapısının yüzde 50’sini tamamlamış bu müteşebbislere yatırım, üretim ve istihdam yapmaları için imkan tanımalı, onlara gerekli heyecan ve şevki vermeliyiz" dedi.

OSB’lerin faaliyete geçmesi ile Sakarya’da 48 bin 500 kişiye iş imkanı sağlanacağını kaydeden Öztürk, "KÖY modeli olmadığı için mevcut OSB’lere kurulması planlanan sanayi bölgelerine özel teşvik verilmesini talep ediyoruz. Akyazı ve Hendek ilçelerindeki sanayi alanları, Söğütlü İlçesi OSB ve Karaman’a indirici trafo kurulması çalışmalar hızlandırılmalı. Şehrin imarı için inşaat sektörünün önünü tıkayan mevzuat ve maliyet pahalılığı kaldırılmalı. Bugün müteşebbis, inşaatına kazma vurmadan önce yapı denetim, belediye ve zemin etüdü harçlarına 6 milyar lira ödemek zorunda kalıyor. Bu problemlerin giderilmesi için yetkililerden destek bekliyoruz" diye konuştu.

ADAPAZARI-(İHA)
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:13
Güncelleme :10 Ağustos 2004 Salı 12:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?