20
Mayıs
2024
Pazertesi
ADAPAZARI - SAKARYA

Şehit oğlunun adına müze yaptırdı

Adapazarı'nda oğlu teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan baba oğluna devlet tarafından verilen maaşın bir kuruşuna dokunmayarak oğlunun adına Mehmetçik Müzesi yaptı. 

Adapazarı'nda yaşayan emekli öğretmen Salim Yarar'n 3 çocuğundan biri olan Fatih Kemal Yarar (22) 8 ocak 1994 tarihinde 9 denizci arkadaşı ile birlikte Şırnak Maden ilçesi Girgili Simsir tepe mevkiinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düştü. Oğlunun şehit haberini aldıktan sonra yıkılan baba Salim Yarar, devlet tarafından oğlunun adına bağlanan şehitlik maaşının bir kuruşuna dokunmadı. Verilen maaşları biriktiren Baba Yarar, 2 yıl önce oğlunun adını taşıyan Fatih Kemal Yarar Mehmetçik Müzesi'ni kurdu. Kuvayi Milliye müzesini andıran mini müzede şehit Fatih Kemal Yarar'ın sivil ve askeri fotoğraflarının yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafları, kahramanlık destanları, Genel Kurmay Başkanlığı, TBMM, Milli Savunma Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Valiliklerden gönderilen kitaplar, devlet büyüklerinin fotoğrafları, paha biçilmez eserlerden oluşan zengin bir kütüphane bulunuyor. Müzede kütüphanenin yanı sıra misafirhane, mutfak gibi misafir olarak gelecek şehit ailesi için de her şey düşünülmüş. Baba Yarar'ın evinin bahçesinde bulunan müze devlet kademesi dışında herkes tarafından ziyaret edilirken, bölgede okuyan çocuklar da derslerini Mehmetçik kütüphanesinde yapıyorlar. 

Sakarya'da 12 yıl Şehit ve Gazi Dernek Başkanlığı yapan baba Salim Yarar son günlerde yaşanan Hakkari ve Diyarbakır saldırılarını binlerce defa kınayarak lanetledi. Baba Yarar "Benim oğlum çok sosyal bir insandı. Herkesin yardımına koşardı. Ben de o şehit olduktan sonra devlet tarafından verilen maaşa dokunmayarak onun adını yaşatmak için bu müzeyi kurdum. Çok mutluyum. Vaktimin çoğunu burada geçiriyorum. Çocuklar gelip ders yapıyorlar. İnsanlar gelip burayı ziyaret ediyorlar. Çok gururlanıyorum" dedi.

Baba Yarar oğlunun şehit olmasının ardından yarım kalan nöbeti tamamlamak için hazır olduğunu belirterek terörün bir an önce son bulmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 13:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?