31
Mayıs
2024
Cuma
ADAPAZARI - SAKARYA

Şeker Fabrikası'nda polis araması

64 bin üyesi bulunan Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu başkanı da olan Adapazarı Şeker Fabrikası Yönetim kurulu başkanı Ahmet Aya, bir önceki başkan Ahmet Mülayim, denetleme ve yönetim kurulu üyeleri, fabrika yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine gözaltına alındı. Fabrikaya baskın yapan polis evraklara da el koyarken, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan yöneticiler için Cumhuriyet Savcılığı 4 gün ek gözaltı süresi verdi.


Alınan bilgilere göre bu sabaha karşı saat 02.00 sıralarında Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri organize Suçlardan Sorumlu Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine Şeker Fabrikası'na baskın yaptı. Baskında fabrikanın yönetim binasına gelen polis ekipleri son 3 yıllık döneme ait evrakları ve bilgisayarlara el koydu. Fabrikada bulunan bazı yöneticiler gözetim altına alınırken yönetim kurulu Başkanı Ahmet Aya ile eski yönetim kurulu başkanı Ahmet Mülayim´in de aralarında bulunduğu yönetim ve denetleme kurulu üyeleri evlerinden alınarak Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.Sakarya Cumhuriyet Savcılığı gözetim altına alınan 9 yönetici için 4 gün ek gözaltı süresi verirken Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yapmadı.



Emniyet'te sorgulanan Şeker Fabrikası yönetim kurulu Başkanı Ahmet Aya ile eski Başkan Ahmet Mülayim´ 3 yıllık görev süresi içerisinde fabrikaya yapılan alımlar ve usülsuz harcamalarla ilgili olarak Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanıyorlardı.



Gözetim altına alınan eski yönetim kurulu Başkanı Ahmet Mülayim 2004 yılında yapılan genel kurulda yönetim kurulu başkanlığına seçildi. Ancak mülayim hakkında ortaya atılan suçlamalardan dolayı 24 Nisan 2008 tarihinde yapılan habercilerin alınmadığı genel kurulda görevi bıraktı. Yerine ise yönetim kurulu Ahmet Aya getirildi. Mülayim, Şeker fabrikası Yönetim Kurulu Başkanlığının yanı sıra 64 bin üyesi bulunan Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim kurulu Başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmişti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 12:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?