18
Mayıs
2024
Cumartesi
ADAPAZARI - SAKARYA

Tek bacakla traktör kullanıyor

SAKARYALI ÇİFTÇİ TEK BACAKLA TRAKTÖR KULLANIYOR

Sakarya'da, sol ayağı doktorlar tarafından kesilen bir çiftçi, kendi geliştirdiği bir yöntemle traktör kullanıyor.

Adapazarı ilçesi Işıklar köyünde yaşayan ve 18 yıldır şeker hastası olan Mükremin Yücetin (53), hastalığı nedeniyle sol ayağını kaybetti. Evli ve 4 çocuk babası Yücetin'in ilerleyen şeker hastalığı nedeniyle doktorlar sol ayağının kesilmesine karar verdi. Ayağı diz kapağından kesilen Yücetin, kesilen ayağının yerine protez aldı. Protezle yürüyemeyen Yücetin, işlerinin aksaması nedeniyle günlüğü 50 TL yevmiye ile bir şoför tutmak istedi. Teklifinin kabul edilmemesi üzerine işleri aksadı.

Bunun üzerine kendi bir yöntem geliştirdi. Sol ayağı olmadığı için debriyaj pedalına basamayan ve traktörünü hareket ettiremeyen Yücetin, bir çubuk vasıtası ile debriyaj pedalına el ile hareket vermeyi başardı. Gaz pedalını ve debriyaj pedalını eliyle çekerek traktörüne hareket veren Mükremin Yücetin zor da olsa çiftçilik mesleğini sürdürüyor.

Yaşadığı zorluklar karşısında kendi geliştirdiği yöntemi anlatan Mükremin Yücetin, şöyle konuştu: "18 yıldır şeker hastasıyım. Ayağım önce kanadı, sonra patladı. Doktorlar sol ayağımın diz kapağından aşağıya kesilmesine karar verdi. Ayağımı kestiler. İstanbul'a beni gönderip oksijen tedavisi ile ayağımın kurumasını sağladılar. Ayağım kesildikten sonra taksitle protez aldım. Yürüyemedim. İşlerim aksamaya başladı. Traktörü kullanmak üzere günlüğü 50 TL yevmiye ile şoför aradım. Bulamayınca kendim bu

yöntemi geliştirdim. Debriyaj pedalına bir çubuk vasıtası ile hareket verdim. Zor da olsa bu şekilde işimi görüyorum. Başka çarem yok."

SAKARYALI ÇİFTÇİ TEK BACAKLA TRAKTÖR KULLANIYOR
SAKARYALI ÇİFTÇİ TEK BACAKLA TRAKTÖR KULLANIYOR
SAKARYALI ÇİFTÇİ TEK BACAKLA TRAKTÖR KULLANIYOR
SAKARYALI ÇİFTÇİ TEK BACAKLA TRAKTÖR KULLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 11:58:04
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 14:27:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?