31
Mayıs
2024
Cuma
ADAPAZARI - SAKARYA

Temel atma töreni

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, eğitim alanında ciddi mesafeler aldıklarını söyledi.


Adapazarı'nın Beşköprü Mahallesi'nde prefabrike okulda eğitim veren Beşköprü İlköğretim Okulu yerine yapılacak olan Beşköprü Emine Oba İlköğretim Okulu'nun temeli düzenlenen törenle atıldı. Hayırsever iş adamı Gültekin Oba tarafından annesi Emine Oba adına yapılacak 16 derslikli ilköğretim okulu, 1 milyon 100 bin YTL'ye mal olacak. Okulun maliyetinin 500 bin YTL'si İl Özel İdare ve 600 bin YTL ise iş adamı Gültekin Oba tarafından karşılanacak.


Sakarya Valisi Hüseyin Atak, temel atma töreninde yaptığı konuşmada eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, "Gençlerimizin iyi eğitim alabilmeleri için, okulların fiziki şartlarını ve eğitimdeki kaliteyi arttırdık. Devlet ve vatandaş işbirliğiyle birçok okul hayata geçirildi. Eğitimdeki sorunların çözülmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Eğitim alanında çok ciddi mesafeler aldık. Ayrıca 15 okulumuz ihale aşamasında. Son dönemde yapılan ve yapımına devam eden 45 okulumuz 44 milyon YTL'lik bir destekle yapılıyor. Bu rakam çok önemli. Bu okulların toplam derslik sayısı 550 civarındadır. Hayırsever iş adamımız Gültekin Oba'ya verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.


Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ise, eğitimdeki sorunların tümünün devlet tarafından karşılanmasını beklemenin mümkün olmadığını belirterek, toplumun her kesiminin çocukların geleceği için eğitime destek vermesi gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından okulun temeli atıldı.


Vali Hüseyin Atak ve beraberindekiler daha sonra Arifiye ilçesinde yaptırılan 5 derslikli Arifiye Anaokulu'nun açılışını gerçekleştirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 22:15:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?