16
Mayıs
2024
Perşembe
ADAPAZARI - SAKARYA

Trafik faciası: 2 ölü, 2 yaralı

Adapazarı Aziz Duran Bulvarı'nda meydana gelen trafik kazasında, 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. 

Şaban Dinek (24) idaresindeki 54 AS 499 plakalı otomobille yeni yerleşim bölgesi istikametine seyir halinde iken, Belpaş benzin istasyonu yakınlarında Rüştü Samet Aka (19) idaresindeki 54 YS 572 plakalı otomobille görgü tanıklarının ifadesine göre yarışmaya başladı. Yarış sırasında Şaban Dinek'in aracı içerisinde gençlerin bulunduğu otomobile arkadan temas edince iki araçta direksiyon hakimiyetini kaybederek orta refüjdeki elektrik direklerine çarptılar. 

Kazada, otomobilde bulunan Hasan Dinçer (22) hayatını kaybetti. Sürücü Rüştü Samet Aka ile Samet Altmışsekizoğlu (17) ise hurdaya dönen otomobilde sıkıştılar. Diğer otomobilin sürücüsü Şaban Dinek ise ambulansla Yenikent Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Otomobilde Samet Altmışsekizoğlu ile birlikte kurtarılmayı bekleyen sürücü Rüştü Samet Aka "Dayanamıyorum. Baba, ağabey" diye bağırarak kurtarılmayı bekledi. Olay yerine gelen babası ve ağabeyi ise Aka'yı sürekli olarak teselli etmeye çalıştılar. Otomobilden ilk olarak Samet Altmışsekizoğlu çıkarıldı. Ambulansla Toyotasa Travmatoloji ve İlkyardım Hastanesi'ne kaldırılan Altmışsekizoğlu tedavi altına alındı. 

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri araç içerisindeki diğer genci kurtarmak için çalışmaya başladılar. Yaklaşık 2 saat süren kurtarma çalışmaları sırasında sürücü Aka, daha fazla dayanamayarak babasının ve ağabeyinin gözleri önünde hayatını kaybetti. Aka, otomobilden çıkarılarak Yenikent Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığında öldüğü anlaşıldı. 

Kaza sonrası olay yerinde inceleme yapan jandarma trafik ekipleri gençlerin bulunduğu otomobilin hız kadranının 113 kilometrede takılı kaldığını belirledi. Hurdaya dönen her iki otomobil kurtarıcı yardımıyla kaldırıldı. Devrilen iki direk ise SEDAŞ ekipleri tarafından toplandı. 

Yenikent Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve daha önce alkollü araç kullanmak suçundan ehliyeti alınan Şaban Dinek'in de yine alkollü olduğu belirlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 11:28:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ece dere IP: 88.247.223.xxx Tarih : 2.01.2008 09:18:13

ölen sonat akanın ailesine başsağlığı diliyoruz gerçekten çok acı bir şey allah mekanını cennet eylesin