30
Mayıs
2024
Perşembe
ADAPAZARI - SAKARYA

Turizm Haftası etkinlikleri

Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından '15-22 Nisan Turizm Haftası' nedeniyle Baltürk Otel'de etkinlik düzenlendi. 

Sakarya Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin destek verdiği etkinliğe, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Vali Yardımcısı Suphi Olcay, İl Emniyet Müdürü Faruk Ünsal, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Rıza Güven, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, İl Tarım Müdürü Abdurrahman Çakar, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. 

Adapazarlı fotoğraf sanatçısı Hüsnü Gürsel'e ait fotoğrafların yer aldığı slayt gösterisinin yapıldığı toplantıda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Sakarya'nın turizm açısından en şanslı illerden biri olduğunu belirterek, "Denizinden göllerine, kaplıcalarından yaylalarına, Sakarya Nehri'nden derelere kadar, doğa, sağlık ve spor turizm için Sakarya gözde bir ildir. Tarihi köprüleriyle, kaleleriyle Osmanlı döneminden kalma eserleri ve Taraklı evleriyle kültür turizmi için de büyük bir potansiyele sahiptir. Ayrıca Ankara ve İstanbul arasında olmasından dolayı çoğrafi bir avantajı vardır. Tüm bu saydıklarımız Nasrettin Hoca'nın benzetmesiyle helva için gerekli olan malzemelerdir. Son zamanlarda bu imkanların sergilenmesi için çalışmalar başlatıldı. Markalaşma yolunda Sakarya Projesi ile şehrimizin, kültür ve truzim alanında bölgemizin kısa zaman içinde önemli bir yol alacağı inancındaydım. Bu güç, bu potansiyel Sakaryamızda mevcuttur. Acarlar Longozu'ndan Taraklı tarihi evlerine, Karasu plajından Akyazı golf sahasına kadar projelerin konuşulması bile kentimizin geleceği açasından heyecan vericidir. 2005 yılında Sapanca'da İpek Yolu Destinasyonu toplantısıda Sakarya'nın turizm potansiyelini harekete geçirmek için önemli kararlar alındı" dedi. 

Vali Hüseyin Atak da her yıl Nisan ayının ikinci yarısında turizmin önemini anlatan etkinliklerin düzenlendiğini ifade ederek, "Bacasız sanayi olarak bilinen turizm, ülkemiz açısından son derece önemlidir. Geçtimiz yıl 21 milyon turist ülkemize gelmiş ve 19 milyar YTL para bırakmıştır. Sakarya da turizmde büyük potansiyele sahiptir. Dünyanın sayılı göllerinden olan Sapanca Gölü ilimiz sınırları içerisindedir. Yine 20'ye akın irili ufaklı göller, Kocaali- Karasu sahilleri ve Osmanlı mimarsinin en güzel örneğini teşkil eden Taraklı ilçemiz önemli bir kültür varlığımızdır. Yeni otellerin yapılmasıyla ilimiz turizm alanından daha fazla pay almaya başlamıştır. 

Cumhurbşakanımızın katılımıyla 600 yatak kapasiteli Gürol Otel de yakında açılacak. Marka Şehir Sakarya Porjesi ile Sakarya'nın turizm potansiyelini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu konuda Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen'in önemli katkıları vardır" diye konuştu. 

Program, Sakarya Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin 'Turistlere yaklaşım' konulu skeci sergilemeleri ve Vali Atak'ın Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen kompoziyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermesiyle sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 14:09:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?