19
Mayıs
2024
Pazar
ADAPAZARI - SAKARYA

Yeşil kartlıya helikopter

Adapazarı ilçesinde, bir yıldır ilik nakli için bekleyen ilik kanseri hastası, uygun ilik bulununca ambulans helikopterle Eskişehir Üniversitesi Hastanesi'ne gönderildi.

Adapazarı ilçesi Tepekum Mahallesi'nde yaşayan ve rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede 10 ay önce aplastik anemisi (kan hücrelerinin yeterince üretilmemesi sonucu gelişen kemik iliği yetmezliği) teşhisi konulan Nuri Yazıcı (44) önce Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ardından Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve son olarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yeşil kartlı olan Yazıcı, rahatsızlığı ilerleyince Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

10 gündür kan takviyesi yapılarak hastanede yaşam mücadelesi veren Yazıcı için uygun ilik bulundu. Yazıcı'nın kardeşi Orhan Yazıcı üzerinde yapılan tetkikler olumlu sonuçlanınca ilik nakli yapılmasına karar verildi. Ancak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde yapılan test olumlu sonuçlanıp 250 bin TL nakil için fatura çıkınca, aile maddi imkansızlık nedeniyle nakli yaptıramadı. Yapılan görüşmeler sonunda hastanın nakil için Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne nakledilmesine karar verildi.

Bir süredir Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampusu'nda tedavi gören Yazıcı'nın, ilik naklinin yapılacağı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmesi için 112 Hızır Acil Servisi Komuta Merkezi'nden hava ambulansı talep edildi. Talebin iletilmesinin ardından İstanbul'da bulunan Sağlık Bakanlığı'na ait hava ambulansı Toyotasa İlkyardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne geldi. Nuri Yazıcı, hastaneden ambulansla alınarak helikopter pistine getirildi.

Yeşil kartlı olan Yazıcı, daha sonra ambulans helikopterle Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanın sevki sırasında eşi ve annesi gözyaşı döktü. Hastalarını gözyaşı içinde uğurlayan aile fertleri, maddi imkansızlık yüzünden uygun ilik olmasına rağmen nakli bir türlü gerçekleştiremediklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 16:47:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?