18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Sorumsuz vatandaş kenti kararttı

Adapazarı'nda dikkatsiz davranan bir kişi, yaşadığı apartman dairesinden çöplerini yüksek gerilim hattının üzerine atarak şehri karanlıkta bıraktı.

Alınan bilgilere göre, Sakarya Caddesi Aziziye Camii yakınlarında bulunan Konuk Apartmanı'nda oturan ve ismi öğrenilemeyen bir kişi, oturduğu dairenin camından çöpleri sokağa attı. Sokak yerine 5 katlı binanın yakınlarında bulunan yüksek gerilim hatlarının üzerine düşen sulu çöpler, kısa devreye neden oldu. Çevrede olay sonrası büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle şehrin bir kısmını besleyen 10 adet yeraltı kablosu patladı. Bir anda şehir karanlıkta kalırken, arıza ihbarını alan SEDAŞ işletmesine bağlı SETA (Arıza, Bakım ve Onarım) ekipleri olay yerine getirdikleri kablo test cihazıyla arızalı bölgeleri tespit ettikten sonra bölgede kazı çalışması başlatıldı.

Kazı çalışmalarının ardından patlayan kablolar 10 kişilik ekip tarafından tek tek elden geçirilerek onarılmaya çalışıldı. 10 saat süren çalışmanın ardından bölgede meydana gelen arıza onarılarak, karanlıkta kalan bölgelere yeniden enerji verildi. Yetkililer, arızaya neden olan şahsın tespit edilmesi için araştırmalarını sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2005 Pazar 14:49:44
Güncelleme :24 Ağustos 2005 Çarşamba 12:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?