20
Mayıs
2024
Pazertesi
AKYAZI - SAKARYA

13 şehit sokağa döktü

SAKARYA'NIN AKYAZI İLÇESİNDE TERÖRE LANET İÇİN VATANDAŞLAR  10 KİLOMETRE YÜRÜDÜ

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde Diyarbakır Silvan'da haince pusuya düşürülerek şehit edilen 13 Mehmetçik için teröre lanet gösterisinde vatandaşlar 10 kilometre boyunca yürüyerek terör örgütü PKK'ya ateş püskürdü.

Türkiye 13 evladını toprağa verirken ülke genelinde teröre lanet gösterilerinden biri de Sakarya'nın Akyazı ilçesinde yapıldı. Kuzuluk Gençlik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen teröre lanet yürüyüşünde binlerce insan tek bir ağızdan zulmü protesto etti, hayatını kaybeden şehitleri rahmet ve özlemle andı.

Kuzuluk kaplıcaları önünden Akyazı'ya yürüyüş grup teröre lanet içeren sloganlar attı. Dev Türk bayraklarının açıldığı yürüyüşe birçok vatandaş otomobilleri, bisikletleri ve ATV'leri ile destek verdi.

Akyazı İlçe merkezine kadar 34 derecelik kavurucu sıcaklıkta yaklaşık 10 kilometre yürüyen Akyazılılar şehitlerine sahip çıktı.

Akyazı Jandarma Komutanlığına baş sağlığı dilemek üzere komutanlık binasına gelen grubu Akyazı Jandarma Karakol Komutan vekili Kıdemli Üsteğmen Ertan Cibre karşıladı. Yürüyüş, vatandaşların görevli askerlere baş sağlı dilemesi sonrası İstiklal Marşı okunmasıyla son buldu.

SAKARYA'NIN AKYAZI İLÇESİNDE TERÖRE LANET İÇİN VATANDAŞLAR  10 KİLOMETRE YÜRÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2011 Cuma 21:08:00
Güncelleme :16 Temmuz 2011 Cumartesi 01:24:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?