2
Haziran
2024
Pazar
AKYAZI - SAKARYA

Akyazı'da afet!

Sakarya’nın Akyazı İlçesi’nde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Mudurnu Deresi’nin taşması üzerine çok sayıda köy su altında kalırken, sel sularına kapılan 5 kişi ise sivil savunma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Akşam saatlerinde Akyazı İlçesi’nde etkili olan sağanak yağmur, Mudurnu Deresi’nin taşmasına neden oldu. Batakköy mevkiinde çadır kuran yaklaşık 30 göçer vatandaş ise sel sularının gelmesi ile büyük tehlike yaşadı. Çadırlar ile birlikte 5 kişi de akıntıya kapılarak sürüklenmeye başladı.

Olay yerine kısa sürede ulaşan Sakarya Valiliği Sivil Savunma ekipleri, botla dereye inerek akıntıya kapılan Osman Güllüoğlu, Hasan Çamoğlu, Erdal Haydar, Mustafa Akim ve Emine Agın’ı güçlükle karaya çıkarmayı başardı. Aşırı derecede su yutan Emine Agın ise olay yerinde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Akyazı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Öte yandan, aynı bölgede balık tutmaya gelen 2 kişi son anda kurtulurken, araçları akıntıya kapıldı. Şahıslara ait araç da olay yerine getirilen vinç yardımı ile sudan çıkarıldı.
Sakarya Valisi Nuri Okutan, Akyazı Kaymakamı Hasan Karahan, Akyazı Belediye Başkanı Yazar Yazıcı da olay yerine gelerek çalışmaları izledi. Yetkililerden bilgi alan Vali Nuri Okutan, çadırlarını kaybeden göçer vatandaşlara, geceyi geçirmeleri için yeni çadır verileceğini söyledi.
Ayrıca Akyazı İlçesi’ne bağlı Dokurcun Beldesi’nin Beldibi, Durmuşlar, Mansurlar ve Güveçler köylerinin de sel sularından etkilendiği ve bu köylerde bulunan bazı tavuk kümeslerinin su altında kaldığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2005 Perşembe 12:00:20
Güncelleme :8 Haziran 2005 Çarşamba 16:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?