17
Mayıs
2024
Cuma
AKYAZI - SAKARYA

İnek kurtarma operasyonu

Akyazı İlçesi’ne bağlı Buğdaylı Köyü’nde bugün meydana gelen olayda, İmdat Çağlayan adındaki vatandaşın ineği, lağım kuyusuna düştü. Üstü açık bırakılan 2 metre derinliğindeki lağım kuyusuna düşen ineğini kendi imkanları ile kurtaramayan Çağlayan, Akyazı Belediyesi’ne durumu bildirerek yardım istedi.

Ancak belediyenin ekip göndermemesi üzerine, Çağlayan ve komşuları kendi imkanları ile ineği kurtarmak için harekete geçti. Önce, köyde bulunan bir vidanjörü olay yerine getirerek çukurdaki pisliği temizlemeye çalışan vatandaşlar, daha sonra ise aşağıya bir ip sarkıtarak, bunu hayvanın boynuna geçirmek için uzun süre uğraştılar. İpi geçirdikten sonra ineği yukarı çekmeye çalışan vatandaşlar, bunda başarılı olamayınca bu kez de ipi, bir traktöre bağlayarak hayvanı çekmek istediler. Boynundaki ipin çekilmesi ile inek boğulma tehlikesi geçirirken, vatandaşlar hayvanı saatlerce bu şekilde çekerek kuyudan çıkarmaya çalıştılar.

Çekme işlemi sırasında bir vatandaşın ineğin kafasına tekme atması ise dikkat çekti. Yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından kuyudan çıkarılan ve baygınlık geçiren inek, vatandaşlar tarafından üzerine su dökülerek ayıltıldı.

SAKARYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2004 Pazar 17:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?