19
Mayıs
2024
Pazar
AKYAZI - SAKARYA

İsviçre polisinin öldürdüğü gurbetçi Akyazı'da toprağa verildi

İsviçre polisi tarafından öldürülen gurbetçi Yılmaz Kurt memleketi Sakarya’nın Akyazı İlçesi Altındere Beldesi’nde toprağa verildi.
İsviçre polisi tarafından bir tartışma sonrası 3 kurşunla vurularak öldürülen Yılmaz Kurt’un (35) cenazesi, İsviçre’den THY’ye ait bir uçakla İstanbul’a getirildi. Cenaze, daha sonra yakınları tarafından karayoluyla Sakarya’nın Akyazı İlçesi Altındere Beldesi’nde götürüldü. Yılmaz Kurt cenazesi beldeye getirildiğinde yakınları sinir krizleri geçirerek gözyaşı döktüler.
Kılınan cenaze namazından sonra Yılmaz Kurt, Altındere Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Yılmaz Kurt’un annesi Meryem Kurt ve ağabeyi Cemil Kurt cenazede baygınlık geçirdi.
Yılmaz Kurt’un amcasının oğlu Şevket Kurt, "Bir çocuk babası olan amcamın oğlu, tartıştığı Taylandlı eşi tarafından polise şikayet edilmiş. Bunun üzerine, takibe alınan amcamın oğlu, Basel’de cadde ortasında dört İsviçre polisi tarafından durdurularak karakola götürülmek istenmiş. Amcamın oğlunun direnmesi üzerine, silahını çeken bir polis, hiçbir ihtarda bulunmadan Yılmaz Kurt’u üç kurşunla vurarak öldürmüş" dedi.
Olay yerinde görüştüğü cinayet tanığı İsviçreli bir kadının, polisin çok agresif davrandığını söylediğini belirten Şevket Kurt, "Bu kadının anlatmasından öğrendiğimize göre, amcamın oğlunu üç kurşunla öldüren İsviçre polisi, yarım saat süreyle Yılmaz’ın kollarına basarak beklemiş ve ambulans çağırmamış" diye konuştu.
Olayın 17 Haziran 2004 tarihinde meydana geldiğini ve cinayetin İsviçre gazetelerinde geniş bir şekilde yer aldığını belirten Şevket Kurt, Yılmaz Kurt’un, son birkaç ay içerisinde İsviçre polisi tarafından vurularak öldürülen dördüncü Türk olduğunu da belirterek, olayın Türkiye ve İsviçre’de takipçisi olacaklarını söyledi.
SAKARYA - İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2004 Çarşamba 12:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?