19
Mayıs
2024
Pazar
AKYAZI - SAKARYA

Kasten adam öldürmeye 20 yıl

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten adam öldürmek suçundan yargılanan bir zanlıya 20 yıl hapis cezası verildi. 

Suç delillerini gizleyerek suça yardım ettiği öne sürülen diğer zanlı da 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Akyazı'da tabancayla öldürülen İbrahim Metin Çetin'in (25) yakını Salih Çetin, avukatı Burcu Adıyaman ile tutuklu sanık Recep Atlı, avukatı Mehmet Mangıroğlu, insan öldürme suçuna yardım etmek ve suçluyu kayırmak iddiasıyla yargılanan Şerif Demirbaş ve Halil Öztürk'ün avukatı Görkem Melis katıldı. 

20 YIL HAPİS CEZASI 

Mahkeme heyeti, Atlı'ya kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezası verdi. Hafifletici sebepleri göz önüne alan mahkeme heyeti olayda öldürülen Çetin'in zanlıyı tehdit ve küfretmesini haksız tahrik kabul ederek müebbet hapis cezasını 18 yıl ağır hapis cezasına çevirdi. Recep Atlı'ya ayrıca ruhsatsız tabanca kullanmak suçundan iki yıl hapis cezası verildi. 

Suç delillerini gizleme ve değiştirme eylemini işlediği öne sürülen diğer zanlı Faruk Atlı da 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

BERAAT ETTİLER 

İnsan öldürmek suçuna yardım ettikleri ve suçluyu kayırdıkları iddiasıyla yargılanan Şerif Demirbaş ve Halil Öztürk ise delil yetersizliğinden beraat etti. 

OLAY 

Akyazı'da, 23 Nisan 2007 tarihinde meydana gelen olayda, hayvan satıcılığı yapan İbrahim Metin Çetin (25) ile Recep Atlı arasında tartışma çıkmış, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Atlı da Çetin'e ateş etmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 18:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?