29
Mayıs
2024
Çarşamba
AKYAZI - SAKARYA

Kilolarından kurtulmak istiyor

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde yaşayan ilköğretim 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Ömer Feyyaz Özdemir, 5 yaşından bu yana aldığı aşırı kilolar nedeniyle 80 kiloya ulaştı.

Baba İbrahim Özdemir (43), oğlunun 5 yaşından itibaren, aşırı kilo almaya başladığını belirterek, o günden bu yana sürdürdükleri tedavilerden bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Ailede kimsenin kilolu olmadığını anlatan Özdemir, yapılan tetkiklerde oğluna kesin bir tanı konulmadığını ifade ederek, “Kilo almaya başladığı günden beri Cerrahpaşa Tıp Fakültesine gidiyoruz. Sonuç alamadık. Net olarak bir tanı konulmadı. Obezite olabileceğini söylüyorlar ama net bir şey yok ortada. Normal bir insan günde yarım litre su içiyorsa, benim oğlum on katını içiyor. Bu nedenle şeker hastası olabilir diye düşündük. Yapılan testlerde şeker hastası olmadığı belirlendi. 7 yıldır hem tıp fakültesine hem psikologa hem diyetisyene gidiyoruz.”

Tıbbi destek almamaları durumunda oğlunun daha kötü bir durumda olabileceğini dile getiren Özdemir, “Çok fazla su içiyor. Allah'a şükür tedavisini yaptırabilecek durumdayım. Yeter ki oğlumun bu durumuna bir çare bulunsun. Nereye git derlerse gideceğim. Oğlumun sağlığı bizim için çok önemli. 7 yıldır tedavi görüyor ama net bir sonuç alamadık” diye konuştu.

“BEN DE YAŞITLARIM GİBİ FUTBOL OYNAMAK, KOŞMAK İSTİYORUM”

Ömer'in derslerinde çok başarılı olduğunu dile getiren Özdemir, sözlerine şöyle devam etti:

“Arkadaşlarıyla çok iyi anlaşıyor. Uyumlu bir çocuk. Arkadaşları Ömer'in sağlık sorununu bildiklerinden, ona daha özenli davranıyorlar. Ama tanımayan çocukların bazı yaklaşımları bizi üzüyor tabi. Bazen şişko diyorlarmış. Zor bir durum. Evimiz okula yakın. Ömer kendi gidip geliyor. Yağışlı havalarda ben götürüyorum, ben okuldan alıyorum. Akranları gibi sosyal bir hayatı yok. Her sene ciddi anlamda kilo alıyor. Yetkililerden manevi açıdan yardım bekliyorum. Bana, 'biraz zamana bırak' dediler ama olmuyor. Bir şeyler yapmadan beklemek istemiyorum.”

12 yaşında 80 kilo gelen Ömer ise, arkadaşları gibi her şeyi yapamadığını anlattı.

Evdeki koşu bandında sürekli egzersiz yaptığını belirten Ömer, “Ben de yaşıtlarım gibi futbol oynamak, koşmak istiyorum. Yapmak istediğim birçok şeyi, kilomdan dolayı yapamıyorum. Genelde boş zamanlarımı, bilgisayarda oyun oynayarak geçiyorum. İyileşmek istiyorum. Kilolarımdan kurtulmak istiyorum. Zayıflamak istiyorum. Büyünce öğretmen olmak istiyorum” diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 13:43:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?