23
Mayıs
2024
Perşembe
AKYAZI - SAKARYA

Kuzuluk'ta büyük buluşma

Orta Asya ve Batı Avrupa Türk ülkelerinde yaşayıp İstanbul’da üniversite tahsili yapan gençler, Kuzuluk Kaplıca Evleri’nin desteğiyle organize edilen "Türk İllerinden Esintiler" konulu organizasyonda biraraya geldi.

Akyazı'nın Kuzuluk Beldesi’ndeki Kuzuluk Kaplıca Evleri’nde düzenlenen etkinliğe Azerbaycan, Moğolistan, Arnavutluk, Makedonya, Özbekistan ve Kırgızistan’dan gelerek İstanbul’da üniversite eğitimi alan gençler katıldı. Etkinlikte gençler, ülkelerine ait otantik sazlarıyla ezgiler sunarken, Türkçe şiirler ve ilahiler de okudu.

Arnavutluk’tan gelen bir öğrenci, "Arnavutluk uzun yıllar komünizm idaresinde kalmış ve insanlarımız İslam dinini unutmuşlardı. Yeni nesil İslam dinini öğrenmek ve yaşamak için mücadele veriyor" derken, okuduğu Türkçe ve Arnavutça ilahilerle salonda bulunanlara duygu dolu anlar yaşattı.

Azerbaycanlı bir öğrenci de, Türkiye Türkçesi ile Azeri Türkçesi’nde ortak kullanılan kelimelerin farklı manalara geldiğini söyleyerek, insanların başından geçen fıkra gibi olayları anlatarak davetlileri güldürdü.

 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 15:37:23
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 10:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?