19
Mayıs
2024
Pazar
AKYAZI - SAKARYA

Öğrenciler artık güvende

SEDAŞ, İLKÖĞRETİM OKULU BAHÇESİNDE ENERJİ NAKİL HATTINA TEMAS EDEN DALLARI BUDADI

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) ekipleri Akyazı Madanoğlu İlköğretim Okulu'nun bahçesinde enerji nakil hattına temas eden ağaç dallarını budadı.

Akyazı İlçesi, Ömercikler mahallesinde bulunan Madanoğlu İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan ağaçların gökyüzüne doğru uzanan dallarının enerji nakil hattına temas ettiği bilgisini alan SEDAŞ Akyazı İşletme Başmühendisliği'ne bağlı ekipler, dalları budayarak öğrenciler güvenli bir şekilde bahçede oynamasını sağladılar.

Akyazı İşletme Başmühendisi Faruk Yalçın, Elektrik Kuvvetli Akım Yönetmeliği gereği bu durumdaki ağaçların budanması gerektiğini belirterek, “SEDAŞ olarak bakım onarım ekiplerimize yapılan ihbarları iş programımız kapsamında değerlendiriyoruz. Arızalara ve enerji kesintilerine yol açacak olan ağaç dallarının iletkenlerimize temas etmeyecek, iletken tellerimizin üzerine fırtınalı rüzgarlı zamanlarda düşmesini engelleyecek, hatta iletkenlerimizin kopmasına da yol açmayacak şekilde budanmasını sağlıyoruz. Çevreye olan duyarlılığımız ve müşterilerimize kaliteli sürekli enerji iletmenin görev ve sorumluluğu ile hareket ederek, ekiplerimizle 24 saat kesintisiz olarak görev yapmaya devam ediyor, çevremizle işbirliği içinde çözüm üretiyor olmaktan da mutluluk duyuyoruz” dedi.

Madanoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Recep Furuncu, SEDAŞ'a teşekkür ederek, “Okul bahçemizin kenarındaki ağaçların dalları uzamıştı ve enerji nakil hattına temas ediyordu. Özellikle rüzgarlı havalarda çok tedirgin oluyorduk. Ağaçların budanması talebimizi SEDAŞ'a yazılı olarak bildirdik. SEDAŞ ekipleri okulun kapalı olduğu Cumartesi günü çalışma yaptılar. Ağaçların iletkenlere temasından kaynaklanacak riskleri bertaraf ettiler. Çocukların okulda olmadığı bir günün tercih edilmesini SEDAŞ'ın eğitime ve iş güvenliğine gösterdiği hassasiyet olarak değerlendiriyor, SEDAŞ Akyazı İşletme Başmühendisliği çalışanlarına yaptıkları çalışma ve gösterdikleri hassasiyet nedeniyle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SEDAŞ, İLKÖĞRETİM OKULU BAHÇESİNDE ENERJİ NAKİL HATTINA TEMAS EDEN DALLARI BUDADI
SEDAŞ, İLKÖĞRETİM OKULU BAHÇESİNDE ENERJİ NAKİL HATTINA TEMAS EDEN DALLARI BUDADI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 14:01:02
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 16:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?