19
Mayıs
2024
Pazar
AKYAZI - SAKARYA

Sohbete buyurun!

TAŞBURUN KÖYÜNDE SOHBET TOPLANTILARI DÜZENLENİYOR

Sakarya'nın Akyazı ilçesi Taşburun köyünde kahvehane sohbet toplantıları düzenleniyor.

Taşburun köyünde her hafta Cuma günü akşamı “Unutma eğer sen katılmıyorsanız biz eksiğiz” sloganıyla sohbet toplantıları düzenleniyor. Taşburun köyünde görev yapan imamlar tarafından düzenlenen sohbet toplantılarında uzun kış gecelerini değerlendirme ve cami cemaati ile kahvehane cemaatini bir araya getirmek amaçlanıyor. Her hafta farklı kahvehanede yapılan toplantılara köy sakinleri büyük ilgi gösteriyor.

Merkez Cami imamı Hüseyin Ersoy, amaçlarının uzun kış gecelerini en güzel şekilde değerlendirerek dini sohbet yapıp, toplumsal ilişkileri geliştirmek olduğunu söyledi. Toplantılarda bilgi ve birikimleri köylülerle paylaştıklarını belirten Ersoy, “Toplantılarda toplumsa birlikteliği yaşatıyoruz. Neden kahvehane cemaati ve camii cemaatini ikiye ayırıyoruz. Bizler cuma günleri bayramlarda cenazelerde ve özel günlerimizde hep beraber oluyoruz. Çünkü biz tek milletin torunlarıyız o yüzden bu tür ayrımın yapılmasından yana değiliz” dedi.

Taşburun Yeni Cami imamı İsmail Hanlı ise “Camilerde yapılan vaazlarda siz değerli cemaatimizin bizlere soru sorma imkanınız olmadığı için bizde bu tür toplantıları gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Amacımız sizlerinde bize sormanız gereken tüm soru ve önerilerinizi sormanız. Toplantılarımız soru cevap şeklinde olmasının ana sebebi de budur. Bu toplantıyı köyümüzde bulunan altı cami imamı olarak kendimiz düzenledik. Umarız faydalı olur” diye konuştu.

TAŞBURUN KÖYÜNDE SOHBET TOPLANTILARI DÜZENLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 11:36:01
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 14:28:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?