25
Mayıs
2024
Cumartesi
AKYAZI - SAKARYA

TAGEP'te sertifika töreni

TAGEP'TE SERTİFİKA TÖRENİ

Akyazı Belediyesi öncülüğünde, Akyazı İlçe Tarım Müdürlüğü, Akyazı Halk Eğitim Müdürlüğü ve İş Kurumu Sakarya İl Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan ve hayata geçirilen TAGEP projesinde kurslara katılan. 1. ve 2. grup kursiyerlere Akyazı Belediyesi konferans salonunda sertifikaları verildi.

Tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Törende ilk konuşmayı projenin mimarı ve Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı yaptı. Başkan Yazıcı yaptığı konuşmada " 2,5 aydır devam eden ve bundan sonra da devam edecek olan kurslarımızda 1. ve 2. grup kursiyerlerimiz artık aldıkları eğitimin yararını göreceklerdir" dedi.

160 kursiyere sertifikaların verileceğini ifade eden Başkan Yazıcı " Tagep projesi ile ilgili tüm gelişmeleri ve bu projenin ilçemize ve istihdama yapacağı katkıları anlatarak bu proje büyük destek görmektedir. Özellikle iş- Kur Halk Eğitim ve ilçe Tarım Müdürlüğünün katkıları önemlidir. Bir başka önemli husus da bu kurslara genelde bayanların katılması. Bu bizim için gurur vesilesidir. Anne yüreği ve kadın duygusu ile tarlada ekip biçecek olan bu bayanların ürettikleri de o denli güzel olacaktır. Kursiyerlerimize arazi tahsisi de yaparak üretimlerine katkı vermeye devam edeceğiz. Aramızda Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu var. Başkanımız da bu projeye destek vermiştir, vermeye de devam edecektir.ilçemizde 2012 yılında tarım fuarı açılması için çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda önemli mesafe aldık. Bir pürüz çıkmaz ise 2012 yılında bu önemli fuara ev sahipliği yapacağız" diyerek tamamladı.

Akyazı Ziraat Odası Başkanı Şener Bayraktar da Başkan Yazıcı'nın bu önemli projeyi ortaya koymasından duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler ve bu projenin uygulanmasında her türlü desteklerini vereceklerini söylediler. Yapılan konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi.

Kursiyerlere toplu olarak sertifikalar protokol tarafından verildi. Törenin sonunda Türk orman köyünde kabak yetiştiriciliği yapan Ömer Yılmaz'ın hazırladığı kabak tatlısı Başkan Yazıcı ve Ömer Yılmaz tarafından Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'na ikram edildi.

TAGEP'TE SERTİFİKA TÖRENİ
TAGEP'TE SERTİFİKA TÖRENİ
TAGEP'TE SERTİFİKA TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 18:25:01
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 20:22:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?