29
Mayıs
2024
Çarşamba
AKYAZI - SAKARYA

Terör saldırısına protesto

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na düzenlenen 17 askerin şehit olduğu saldırı, Sakarya'nın Akyazı ilçesinde protesto edildi. 

Akyazı ilçesinde sivil toplum örgütleri tarafından Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na düzenlenen 17 askerin şehit olduğu saldırı nedeniyle "Şehitleri anma ve teröre lanet yürüyüşü" yapıldı. Yeni Cami önünde toplanan yaklaşık bin kişi ellerinde Türk bayraklarıyla İlçe Jandarma Komutanlığı'na kadar yürüdü. Burada vatandaşlar "Şehitler ölmez Vatan Bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Hepimiz askeriz" şeklinde sloganlar attı. Akyazı İlçe Jandarma Komutanlığı önüne gelen vatandaşları İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Tamer Aksoy ve askerler karşıladı. 

Jandarma Komutanlığı'nın nizamiyesinden içeri alınan vatandaşlar, "Komutan bizi de askere alsana,","Mehmetçik hakkını helal et bize", "Askerin öcünü almaya geldik", "Komutan bizi cepheye gönder", "Hepimiz Türk'üz PKK'ya yeteriz" şeklinde sloganlar attı. Daha önce şehit olan askerler, Hakkari ve Diyarbakır saldırılarında şehit olan asker ve polisler için iki dakikalık saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gurup olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 18:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?