19
Mayıs
2024
Pazar
ERENLER - ERENLER - SAKARYA

Zarar eden marketi işçilere verdi

İŞ ADAMINDAN ÖZELLEŞTİRME ÖRNEĞİ

Sakarya'nın Erenler ilçesinde bir iş adamı petrol istasyonunda bulunan marketi özelleştirip istasyonda pompacı olarak çalışan işçilerine verdi.

Erenler ilçesinde Ada Birlik Nakliyat Petrol Tesisleri'nin sahibi Ayhan Alişan, istasyon içinde faaliyet gösteren marketin zarar etmesi üzerine özelleştirme yaptı. Marketin kira parasını bile almakta zorlanan Alişan, yanında yıllardır pompacı olarak çalışan işçilerine bir jest yaparak marketi verdi. Patronlarının elinden marketin anahtarını alan pompacılar bir anda 2 işin de sahibi oldular. Hiç para vermeden marketi özelleştirdiğini ve marketin yeni sahibinin istasyondaki 4 pompacı olduğunu söyleyen

Alişan, "İyi bir özelleştirme oldu. Pompacılık yaparken bir de market sahibi oldular. Marketin yeni sahibi onlar olurken, bir yandan da gelirlerini katlayacaklar. Bu sayede iş hayatına atılmış olacaklar" dedi.

Pompacılar da patronlarının anlamlı jesti karşısında bir anda 2 işin birden sahibi olduklarını, bundan sonra daha çok çalışacaklarını söylediler.

İŞ ADAMINDAN ÖZELLEŞTİRME ÖRNEĞİ
İŞ ADAMINDAN ÖZELLEŞTİRME ÖRNEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 11:05:04
Güncelleme :2 Mart 2010 Salı 12:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?